ИУ Варна удържа напора на Академик Пловдив и е на финал за Купа БФБ


ИУ Варна удържа напора на Академик Пловдив и е на финал за Купа БФБ
22 точки за Цонков
22-04-2014 20:33

Варненци стигнаха втори пореден финал за купата


ИУ Варна е вторият финалист за Купата на БФБ. Домакинът на финалния турнир и шампион на А група, надигра много трудно Академик Пловдив във втория полуфинал с резултат 87-77. Двата тима изиграха интересен двубой, преминал през много обрати, но в края варненци съумяха да измъкнат победата. Това е втори пореден финал за тях, след като миналата година паднаха от Тракийския университет. В спора за трофея те ще срещнат Чавдар Троян, а двата Академик-а - от Пловдив и Благоевград ще играят за третото място.


Академик започна много добре и взе бърз аванс от 9-2, но постепенно варненци намалиха. Все пак пловдивчани имаха аванс след първата част, но начало от 8-0 на втората изведе домакините напред. Точно преди паузата обаче Академик направи серия от 10-0 и поведе с 2 точки, преди Денислав Вутев да изравни.


След паузата двата тима си размениха водачеството в началото, като гостите бяха напред няколко минути. Със завършек от 8-1 на третата част обаче варненци си върнаха водачеството, като Академик бързо се върна в първите минути на последната и изравни. Не само това, но гостите пак излязоха напред с тройка на Планимир Дафинов, като така серията за начало на частта стана 12-3 за академиците. Варненци обаче отговориха със серия от 7-0 за преднина от 4 точки, като до края те удържаха. Ангел Нацкин вкара решителна тройка за 6 точки аванс при оставащи две минути и в тях варненци не допуснаха обрат.


С по 22 точки за победителите завършиха Станислав Цонков и Николай Стоянов, като първият имаше 7 асистенции и 5 борби, а вторият 10 борби.


За гостите с 22 точки и 7 борби силно игра Илко Нанев, а Планимир Дафинов се отчете с 15 точки и 7 асистенции.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ИУ ВАРНА - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БФБ

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: ИУ Варна, Академик Пловдив, Купа БФБ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи