Симеон Варчев: Крайно време е да победим Ямбол


Симеон Варчев: Крайно време е да победим Ямбол
(сн. lap.bg)
17-04-2014 16:26

Вицепрезидентът на Черно море Порт Варна Симеон Варчев говори преди срещата на тима му с Ямбол в събота. Ето какво каза той за предстоящия мач и съперника на варненци:


„Крайно време е вече да победим Ямбол. Срещу тях имаме вече 2 загуби, като тази във Варна за мен беше много изненадваща. Отборът на Ямбол е много особен, играе по-различен баскетбол, който наподобява стрийт баскетбол. Нестандартната им игра затруднява другите отбори. Нашите състезатели са готови срещу отбора на Ямбол да покажат значително подобрение и да спечелим. В едно първенство винаги има възход, има и спадове. Явно е, че след купата при нас се получи спад, като се имат предвид някои контузии, като тази на Тресач, а и някои съдийски отсъждания. Мисля, че ще победим Ямбол.  Снощи разговарях с Тресач. Той каза, че добре се чувства. Засега го щадим. Не участва пълноценно в целия тренировъчен процес и дали ще разчитаме на него ще се реши в деня на мача.

 

Ние сме твърдо четвърти. Трети не можем да станем, пети също не можем. Окопали сме се в това четвърто място. Кой ще ни бъде противника вече става малко непредсказуемо след вчерашната загуба на Ямбол срещу Рилски спортист. Ако отборът на Самоков победи Лукойл, те ще заемат 5-ото място и те ще са ни съперник в първия плейоф. Ако загубят от Лукойл, Ямбол ще запазят 5-ата позиция и те ще са ни противник. Аз нямам причини да се съмнявам във феърплея на Лукойл, но не съм убеден, че отборът е толкова добър, че на сто процента да спечели срещу Рилски спортист."

 

Симеон Варчев коментира и избора на Георги Младенов за треньор на националния отбор: „Георги Младенов има много голяма амбиция, голямо желание. Той е зареден с много енергия. Даже някои неща, които са му като слабост ще бъдат компенсирани от това неистово желание за победа. Много е важно какъв състав ще направи и кои играчи ще дойдат. Ние не сме страна с хиляди баскетболисти, един да откаже, друг да дойде. Ние имаме няколко добри баскетболисти и ако те не участват, нивото ще бъде друго”, коментира Варчев, а на въпроса какви са шансовете близнаците да се завърнат той отвърна: „Минимални”.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Симеон Варчев, Черно море Порт Варна, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи