Вариантите за класиране в ТЕСИ НБЛ


Вариантите за класиране в ТЕСИ НБЛ
17-04-2014 13:48

Два кръга остават до края на редовния сезон в ТЕСИ НБЛ, а на теория могат да се случат доста размествания в крайното класиране. До момента само първото място на Лукойл Академик е гарантирано, а ето какво трябва да се случи за разместване на другите позиции:

 

2/4 място: В момента Балкан и Левски са равни на второто място с по 16/6. Ботевградчани обаче имат предимство в директните мачове между отборите и при равенство ще бъдат пред „сините”. Предимството на Балкан е, че има мачове срещу последните два тима в класирането, макар и като гост, и че държи съдбата си в своите ръце, тъй като при две победи няма да може да бъде изместен от втората позиция. Левски от своя страна гостува на Лукойл Академик, но все пак шансът за второ място е налице, в случай, че "сините" вземат с победа повече до края.

 

Четвъртото място в момента заема Черно море Порт Варна, който не може да бъде настигнат от петия Ямбол. Съществува обаче, макар и почти невъзможна опция, той да излезе втори. Това ще се случи само ако Балкан и Левски загубят всичките си срещи до края, а варненци спечелят оставащите си два мача. Тогава в тройна въртележка Черно море е далеч пред другите два тима с 5 победи в директните мачове помежду им. При този сценарий Балкан ще остане трети, а Левски – четвърти, но условията това да се случи изглеждат на практика неосъществими.

 

5/6 място. След вчерашната си победа над Ямбол, Рилски спортист си остави шанс за петата позиция. Той ще я заеме, ако Ямбол загуби от Черно море в следващия кръг, а самоковци победят Спартак Плевен и след това Лукойл Академик. Всяко различно развитие на тези три мача оставя Ямбол пети, а Рилски – шести.

 

7 място. Спартак Плевен е сигурен за тази позиция, каквото и да се случи като развитие на неговите срещи и тези на Берое и Черноморец до края на редовния сезон.

 

8/9 място. Един отбор няма да участва в плейофите, а кой ще е той, ще стане ясно в оставащите два кръга. Берое има актив 3-20 и мач до края, а Черноморец – 3-19 и два мача до края. Отборите определено не са фаворити във всички срещи, които им остават, а предимството на Черноморец е, че при равенство, той има предимство. Всъщност единственият вариант Берое да не остане последен, е да победи Балкан в последния кръг и Черноморец да загуби двата си мача. Всичко различно развитие оставя бургазлии осми.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи