Септември и Шампион влязоха в четворката на А група за кадетки (16)


Септември и Шампион влязоха в четворката на А група за кадетки (16)
16-04-2014 10:56

Двата тима отстраниха своите съперници на четвъртфинала


Септември 97 и Шампион 2006 са първите два отбора, които се класираха за финалната четворка в А група за кадетки. С това те си осигуриха място и на държавното първенство за тази възраст, а днес ще станат ясни и другите два победители на четвъртфиналите.


Във вторите мачове Септември надигра категорично Балкан с 88-42 и спечели серията с общо резултат 163-133. Шампион от своя страна падна като гост на Рилски спортист с 59-63, но с общ резултат 130-110 влезе в четворката.


Септември и Шампион, плюс двата победителя от днес ще участват в своеобразна финална четворка, която ще определи победителя в А група за този сезон. Отделно разбира се те ще се класират за финалите на тази възраст, което ще се проведат по-късно.


Рилски спортист, Балкан и загубилите днешните двубои пък ще изиграят още един кръг, от който спечелилите двете серии ще се класират за финалното първенство на България. Загубилите пък ще бъдат домакини на зонални турнири.


От 13.00 часа днес Левски е домакин на Асеновец 2005, като гостите водят с 4 точки след първия мач. Във Варна пък от 13.30 часа Черно море Одесос е домакин на Хасково с убедително предимство от 25 точки.


Тагове: А група за кадетки
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи