Сашо Везенков: Стана много хубав мач, доволен съм от победата


Сашо Везенков: Стана много хубав мач, доволен съм от победата
15-04-2014 20:20

Спортният директор и треньор на Лукойл Академик след успеха над Балкан


Лукойл Академик записа 16-а поредна победа в мъжката ТЕСИ НБЛ след домакински успех над втория Балкан. Ето думите на Спортния директор и старши треньор на шампионите Сашо Везенков пред камерата на News 7 след двубоя:


"Стана един много хубав мач. Имахме контузени през последните седмици и все още имаме такива състезатели в лицето на Вергинис и Костов. За Уийдън пък това е първи мач от три седмици. Има още доста неща, които да подобрим. На моменти се получаваше, а на моменти след техни борби в нападение ни вкараха пет или шест тройки. Ако изчистим това нещата ще си дойдат място и ще е по-лесно.


Доволен съм от победата. Балкан може да ги срещнем само на финала. Мисля, че на моменти показахме хубави неща.


Аз декларации няма да пиша. И съдиите са хора, и те грешат понякога. Не мисля, че днес са повлияли.


Само мога да поздравя Георги Младенов и да му пожелая успех оттук нататък. Националният отбор е лицето на българския баскетбол и ако някой се сеща за баскетбол в България, се сеща за националния. Желая му успех. Чака го много работа. Аз обаче се учудвам на президента на федерацията, когато има мач между първия и втория да се насрочи Управителен съвет от 14.30 часа. Трябваше да взема хеликоптер, но той не ми го поръча. Едва ли при мое присъствие щеше да има различен резултат, тъй като доколкото разбрах е с голямо единодушие."


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Сашо Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи