Mazda произведе 1 милион SKYACTIV автомобили


Mazda произведе 1 милион SKYACTIV автомобили
15-04-2014 08:38

Mazda Motor Corporation обяви, че глобалните продажби на трите SKYACTIV модела - Mazda CX-5, Mazda6 (позната като Atenza в Япония) и Mazda3 (Axela в Япония), са подминали един милион бройки, достигайки 1 040 000 в края на март. И трите модела притежават цялата гама SKYACTIV технологии. Границата бе достигната приблизително две години и четири месеца след започването на производството на Mazda CX-5 през ноември 2011-а. 

Mazda развива SKYACTIV TECHNOLOGY с една единствена цел - да предложи на всеки клиент извънредна сигурност и екологичност, като в същото време не жертва представянето на автомобила и удоволствието от шофиране. Иновативната технология е резултат от безомромисното преразглеждане на основни агрегати с цел по-добра ефективност, а в същото време намаляване на теглото на автомобила. 

Новото поколение модели, който притежават SKYACTIV TECHNOLOGY, също така имат и дизайн KODO - "Душата на движението", който се стреми да пресъздаде силата и красотата на движението на дивите животни.

 

При достигането на един милион бройки президентът и изпълнителен директор на Mazda - Масамаши Когай, коментира следното: “Ние влагаме цялата си енергия в развитието на нашите SKYACTIV автомобили, защото тези модели докоснаха душата на много клиенти по целия свят заради които достигнахме един милион. От страна на Mazda бих искал да изразя моята благодарност на всеки един клиент, закупил една от колите ни. С нашия неукротим дух и много работа, Mazda ще продължи да прави все по-привлекателни автомобили, които ще обогатят живота на техните собственици и ще ни помогне да създадем по-силна и трайна връзка с клиентите.” 

Към края на март 2014 г. Mazda произвежда три изцяло SKYACTIV модели и ги предлага в над 100 държави и региони. Производителят продължава да се развива и има планове до март 2016-а да представи още пет нови изцяло SKAYACTIV коли.


Тагове: Мазда
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи