Утре ще бъде представен първият алманах на българския баскетбол


Утре ще бъде представен първият алманах на българския баскетбол
(сн. lap.bg)
15-04-2014 13:58

Утре, 16-и април, от 11.00 часа в Музея на спорта на стадион „Васил Левски”  в столицата ще бъде официално представен първият Алманах на българския баскетбол.

 

На представянето ще присъстват редица специални гости от няколко поколения  в българския баскетбол. Сред тях ще бъдат Атанас Голомеев, Калинка Симанова, Цвятко Барчовски, Виктор Радев, Георги Панов, Любомир Панов, Атанас Пейчински, Георги Младенов, Тодор Стойков, Иван Лепичев, Станислав Бояджиев, златният женски отбор на Левски и още много личности, останали завинаги в историята на българския баскетбол.

 

Няколко факта за Алманаха: Той е събран в два тома, първият от които е 630, а вторият – от 550 страници. В него има над 30000 резултата, като над 17000 от тях са от всички държавни първенства за мъже и жени, стартирали съответно през 1942 и 1945 година. В него има около 10000 имена и 250 фотографии.

 

Двата тома на авторската книга на журналистите Михаил Делев, Лилия Янкова, Хари Латифян и екипът на BGbasket.com – „Баскетболът  – играта на личностите”, издадена с подкрепата на БФБ, ще влязат в продажба след Великден, като заявки ще могат да бъдат правени в централата и на сайта на федерацията и чрез BGbasket.com.

 

Алманахът ще се продава и по време на двете Европейски първенства за подрастващи (юноши до 18 и жени до 20 години), на които България ще бъде домакин през лятото в залите „Универсиада” и „Армеец 2”. Цената ще бъде общо 30 лева за двата тома на първия Алманах на българския баскетбол.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Алманах
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи