Започват полуфиналите в женската НБЛ


Започват полуфиналите в женската НБЛ
(сн. Sportsimages.bg)
09-04-2014 10:57

Левски и Нефтохимик откриват битката за място на финала, мачът пряко в интернет


Днес започват полуфиналите в женската НБЛ. От 17.00 часа в тренировъчната зала на "Арена Армеец" Левски посреща Нефтохимик 2010 в първи полуфинален двубой. Той ще бъде излъчен пряко в интернет в BGbasket.com и Sportmedia.tv. Вторият полуфинал пък противопоставя шампиона Дунав 8806 и Хасково 2012. Тяхната серия започва утре в Русе.


Левски и Нефтохимик си размениха по две победи през сезона, което със сигурност гарантира интересни мачове в полуфинала. Левскарките водеха дълго време в класирането, но именно загуба в Бургас два кръга на шампионата ги лиши от първото място в редовния сезон. "Сините" естествено разчитат много на Шарел Алън и Христина Иванова, които са основните точконосители през сезона, но добрата игра на Виктория Стойчева, Ралица Нанева и Наташа Попович също не е незабелязана. Именно тези пет състезателки ще борят бургазлийки в полуфинала, а от пейката включвания ще има за Радостина Димитрова и по-малко за Ива Костова.


Бургазлийки от своя страна се опитват да играят с ротация от 7-8 състезателки, като осмата е Габриела Костова, която се представи силно срещу Рилски спортист. Тимът разчита много на играта на центъра Глория Браун, а младата Борислава Христова показва чудесно постоянство през целия сезон и също се очертава да е с ключова роля. Те заедно с плеймейкъра Лорън Бел плюс Мария Желязкова, Анета Митева и Мария Цанкова ще са имената, които ще борят Левски в тази серия. Третата американка - Секуина Томас също получава шансове за игра и ще е важна част от състава на Петко Маринов.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-ЖЕНИ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-ЖЕНИ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-ЖЕНИ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - жени, Левски (жени), Нефтохимик 2010, Дунав 8806, Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи