Николай Боруков: Поздравявам отбора на Хасково и му желая успех


Николай Боруков: Поздравявам отбора на Хасково и му желая успех
(сн. lap.bg)
05-04-2014 21:03

Старши-треньорът на Монтана 2003 Николай Боруков поздрави отбора на Хасково 2012 и треньора му Елена Станкова за победата на неговия тим и направи своя анализ на третата среща от четвъртфиналната серия в НБЛ-жени пред BGbasket.com:

 

„Първо искам да поздравя отбора на Хасково и да му пожелая успех на полуфинала. Той заслужено отива там. Поздравявам Ели Станкова за добре свършената работа, отборът й е в много добра спортна форма. Това е обективната причина ние да загубим последния мач. Втората причина е, че ние имаме пет или шест контузени играчи. Натрупа се умора, не мога да направя никаква ротация. Възлови играчи, на които съм разчитал през цялата година, не можаха да вземат участие в мача. Третата причина е, че имаме няколко момичета на около 34-35 години, които трудно се възстановяват и да изиграем три мача за пет дни със седем човека ни идва малко в повече.

 

Опитах се по някакъв начин да правя ротация, но се видя, че момичетата, които не вземаха много участие през годината, губеха ориентация в защитата – зона или лична. Пак повтарям като причина, че отборът на Хасково е в изключително добра спортна форма, благодарение на Ели Станкова. Тя реагира много импулсивно няколко пъти в мача, но аз я разбирам, защото много иска да побеждава, дала е много от себе си и затова го изживява толкова болезнено, но това е нейна заслуга.

 

Когато спечелихме Купата бяхме с 12 човека, а сега сме със 7. Освен това тогава бяха два мача, а сега са три за пет дни и както казах, не можахме да възстановим толкова бързо. Отсъствието на Радостина Славова се усети много, тя цяла година допринася за победите ни. Днес поради контузии слабо се включи Олена Самбурска, която удари мускул и е с дископатия, Милена Томова пък има проблем с кръста. Много трудно се играе срещу високоръстов играч и основната заслуга за победата на Хасково е на Уолтия Рол, много трудно се справяхме с нея.”

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Николай Боруков, Монтана 2003, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи