Николай Боруков: Мачът в събота ще е труден, но трябва да го вземем


Николай Боруков: Мачът в събота ще е труден, но трябва да го вземем
04-04-2014 11:35

Наставникът на Монтана 2003 след тежкото поражение във втория четвъртфинал от Хасково 2012

 

Монтана 2003 претърпя тежка загуба с 48 точки разлика от Хасково 2012 във втори четвъртфинал и така серията бе изравнена на 1-1 победи. Това доведе до трети решителен мач, който ще се играе утре от 18.00 часа в Северозападния град и отново ще бъде излъчен от BGbasket.com и Sportmedia.tv. Ето и думите на старши треньора на монтанки Николай Боруков след вчерашното поражение:


"Лошото е, че в момента сме със седем момичета, които могат да играят. Ралица Василева е с контузия, на пейката са децата Дебора и Ивона, а на мача преди два дни се контузи и Радостина Славова. Играем със състезателки, които през сезона са влизали много малки. Продължавам да мисля, че Хасково е един от най-силните, ако не и най-силният отбор. Има изключителен синхрон между външните и вътрешните играчи и много добре им се получава паса между високите състезателки. Имат изключително добро взаимодействие, а и в този мач Лидия Върбанова пак възкръсна.


Поздравявам ги за успеха и ще се срещнем в Монтана. Поздравявам ги за добре свършената работа, но накрая Елена Станкова не може да изтъква причината за други фактори, защото ние Купата не я взехме в домакински мач, а във Велико Търново. Смятам, че успехът ни е заслужен и за треньор и за състезателки, а не заради други причини, които тя изтъква и, в които няма никаква логика. При 15 точки разлика за нас, след това те поведоха и тогава нямаше проблем, а пък после има проблем. Няма логика. Мисълта ми е, че те играха добре и победиха заслужено.


Разликата се получи и от това, че вкарах състезателки, които не са играли, тъй като исках да възстановя другите за събота. Основните, които носят отбора ги оставих да почиват. При 30 точки разлика на полувремето няма как да вземем този мач.


След два дни очакваме мач, който трябва да го вземем. Той ще е труден, защото нямаме играчи. Ще е много трудно, тъй като и по всяка вероятност Славова няма да се възстанови. Надявам се по някакъв начин и домакинския фактор да влияе по някакъв начин. Не съдийският фактор, а домакинския във всяко едно отношение."


Тагове: НБЛ - жени, Монтана 2003, Николай Боруков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи