Архивите говорят: Георги Младенов 62:60 ЦСКА


Архивите говорят: Георги Младенов 62:60 ЦСКА
(сн. в-к Труд)
03-04-2014 14:00

В поредната публикация от рубриката на BGbasket.com „Архивите говорят” представяме куриозна случка от мач на Левски с Георги Младенов в състава си срещу ЦСКА, в който легендата на баскетбола ни вкарва повече точки от целия отбор на съперника. Това се случва след бас между Тити Папазов и спортния журналист Георги Банов. Ето как БТА отрази мача:

 

София, 29 октомври 1998 (БТА). В мач от 14-ия кръг от първенството на България по баскетбол за мъже отборът на ЦСКА загуби от Георги Младенов с 60:62.

 

Това не е първоаприлска шега. Просто Най-добрият български баскетболист – феноменът Георги Младенов реализира повече, отколкото целия тим на армейците.

 

Иначе мачът завърши при резултат 100:60 (62:36) в полза на Левсаки. Интригата в този мач бе басът между старши-треньора на „сините” Константин Папазов и спортния журналист от вестник „24 часа” Георги Банов.

 

Ексцентричният наставник на „сините” се обложи, че Младенов ще вкара повече точки (като се включват и асистенциите) на любимия тим на Банов – ЦСКА. Младенов реализира 62 точки и записа шест асистенции. Няколко персонални пазача се опитаха да го спрат безуспешно по пътя към „заветната цел”.

 

Така Тити и Младенов спечелиха облога, за което Банов трябва да се прости със солидна парична сума в ресторанта на улица „11 август”, за да ги почерпи. Ако Банов бе спечелил, то двамата левскари трябваше да дават вечеря в ресторант „Рио”.

 

През първото полувреме Младенов отбеляза 35 точки, срещу 36 на ЦСКА. Това принуди все още невярващият Банов да крачи нервно в коридора на зала „Универсиада” и само от време на време да хвърля поглед как се развива двубоят ЦСКА – Младенов.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Архивите говорят, Георги Младенов, Тити Папазов, Георги Бенов, Левски, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи