Елена Станкова: Хасково играе в ненормална обстановка по отношение на съдийството


Елена Станкова: Хасково играе в ненормална обстановка по отношение на съдийството
(сн. lap.bg)
01-04-2014 21:02

Старши-треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова отправи сериозни критики към съдийството на Младен Субашиев след днешния полуфинален мач срещу Монтана 2003, загубен драматично в края. Станкова коментира основно съдийството, и не само в този мач, а ето думите й:

 

„Не че нещо не ни достигна в края, ние бяхме изолирани в мача от лицето Младен Субашиев, който си беше развихрил коня на монтанска територия, само както той си знае. Сигнализирали сме, и г-н Глушков е запознат, дали сме отвод за него специално за мачовете в Монтана, защото това не е първият път, в който ние се оплакваме от неговото съдийство тук. Двама международни рефери има – Владо Цеков и Венци Великов, той им е отнел думата. Те не можаха въобще да влязат в мача и да свирят нормално. Отборът на Хасково по принцип играе в ненормална обстановка по отношение на съдийството. Това не е първият мач, в който ние сме поставени в такива условия. От тук започва моят коментар – ние не сме поставени при равни условия с противника. Това за мен е достатъчно да отчитам този двубой като поставен некоректно.

 

При това еднопосочно съдийство аз и не очаквам друго, затова не се ядосвам. Няма смисъл да хабим нерви и да очакваме невъзможното в българския баскетбол да се случи, а то е коректност в съдийството спрямо отбора на Хасково. Ние сме единственият отбор, който не ползва съдийска толерантност. Не искам подкрепа, съдиите са за това да бъдат обективни. Аз не търся тяхната подкрепа, но търся толерантност. Такова безскрупулно отношение и поведение на Младен Субашиев граничи с безобразието. От там нататък нещата са предопределени.

 

За да бъде Хаксово 2012 на петото място във временното класиране в първенството много голяма вина, да не кажа основна, търпят определен кръг съдии. Не обобщавам, защото има много коректни хора и добри специалисти при съдиите, които си вършат работата, но има определен кръг тенденциозни към нас. Те са разпределени по градове. Аз мога да ви кажа кой свири некоректно за Хасково в Бургас, в Русе, мога да ви кажа какво се случва и тук.

 

31 пъти отборът на Монтана е застанал на наказателната линия и им е дадена възможност да отбележат 31 точки оттам, а на нас ни е дадена възможност само в 17 опита. Като в последната четвърт на мача това съотношение е 12 към 5 в тяхна полза. Коментирам още една ситуация – контраатака четири на един, спрени сме непозволено, не се отсъжда неспортсменско нарушение, а топка отстрани. Ситуациите в мача се наслагват и аз се учудвам как загубихме този двубой само с две точки.”

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Елена Станкова, Хасково 2012, НБЛ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи