Кадетите на Левски завършиха без загуба в регион Витоша


Кадетите на Левски завършиха без загуба в регион Витоша
(сн. Sportsimages.bg)
26-03-2014 15:00 | Superbasket.bg

Завърши кадетското първенство в регион Витоша, а след неговия край единственият тим без загуба е този на Левски. И в последната си среща от шампионата в региона възпитаниците на старши треньора Иван Гогов победиха, този път Академик София с резултат 75-61. Това е шеста победа за тях във втората фаза и общо десета от началото на сезона без загуба. Така те убедително се наредиха начело в класирането и ще чакат като домакини съперниците си в зоната в София. Втори остана отборът на Шампион 2006, който победи в един много интересен мач Баскетболно детство с 60-56. Трети е тимът на Явор Аспарухов, а последен в тази силна първа четворка без победа остана тимът на Академик София.

Съставът на Академик София създаде проблеми през първото полувреме и бе напред в резултата с 39-33. Ситуацията се обърна през вторите 20 минути, когато Левски затегна защитата и накрая дори победи с разлика от 14 точки - 75-61

Много силен мач за Дейвид Казашки - 19 точки, Йордан Минчев добави 16, Мартин Тимов 14 и Кристиян Георгиев 10.

За Академик Дамян Попов се отчете с 16 точки, Драгомир Енчев добави 13 и Красимир Димитров завърши с 10.

Втората среща от програмата за деня бе между отборите на Шампион 2006 и Баскетболно детство. Битката между тях бе за второто място в крайното класиране. Шампион 2006 имаше аванс от една победа в повече преди срещата, а освен това бе спечелил и първия двубой между двата състава със 6 точки. На Баскетбоно детство бе необходим успех със 7 точки, за да мине пред съперника си. В един момент от двубоя в първата четвърт те водеха дори с 10 точки - 25-15, но това бе и само за кратко. Още на почивката преднината им бе свалена до само 1 - 28-29, а през второто полувреме съставът на Шампион 2006 бе този, който контролираше срещата. Момчетата на Лъчо Коцев поведоха и до края на изпуснаха инициативата на противника си. В последната минута баскетболистите на Явор Аспарухов свалиха до 2 точки, но това бе всичко за тях в тази среща. И двата тима заложиха много усилия в защита и това си личи от крайния резултат от мача 60-56 и второ място за Шампион 2006 в регионалното първенство. 

Николай Титков бе най-резултатен със 17 точки, включително няколко важни тройки през второто полувреме. Даниел Божилов добави 15, Ивайло Тонев 13 и Васил Ежев 9 точки.

За Баскетболно детство Георги Митровски единствен завърши с двуцифрен точков актив - 17, а Красимир Кръстев и Ангел Димитров добавиха по 8.


РЕЗУЛТАТИ ОТ РЕГИОН ВИТОША ЗА КАДЕТИ (16)


КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В РЕГИОН ВИТОША ЗА КАДЕТИ (16)

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Регион Витоша, кадети (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи