Деян Веселинов: Време е Рилски спортист да демонстрира ролята си на скрит фаворит


Деян Веселинов: Време е Рилски спортист да демонстрира ролята си на скрит фаворит
(сн. Ивайло Андреев)
23-11-2013 09:14

Днес започва новият шести кръг на редовния сезон в ТЕСИ НБЛ, а преди началото му журналистът от TV7 Деян Веселинов даде своите прогнози за изходите от срещите за BGbasket.com. Ето какво предвижда той:

 

Балкан – Спартак Плевен

 Двата отбора са с равен брой победи от началото на сезона - две. На хартия Балкан е фаворит, най-малкото, заради домакинското предимство. Ако младият отбор на Александър Тодоров се настрои за лесна победа, Спартак може да донесе главоболия на Балкан. Плевенчани вероятно ще влязат в мача и със завишено самочувствие след двете си поредни победи. Трябва да се отбележи, че Балкан игра през седмицата в ЕВРОХОЛД Балканска лига, но въпреки това очаквам с подходящия психологически подход и игра с настроение Балкан на спечели мача с разлика около 10-те точки.

 

Берое – Лукойл Академик

Берое няма победа от началото на сезона, а тези думи ще бъдат верни и след края на 6-и кръг. Отборът от Стара Загора приема Лукойл Академик дни след жизнено-важната победа на студентите над Апоел. Ефектът „нов треньор” обикновено държи първите няколко мача, а в този мач, отборът от Правец ще може да използва широка ротация и отново да спечели убедително.

 

Рилски спортист – Черно море Порт Варна

Може би най-трудният мач за прогнозиране. Рилецо е с две победи и две загуби. Успехите бяха убедителни, но над аутсайдерите Черноморец и Берое. В същото време отборът на Росен Барчовски загуби от преките си конкуренти, при това болезнено. Рилски се даде на Левски, без да покаже достатъчно зъби, а преди това падна от Балкан у дома. От другата страна Черно море е абсолютният хит в НБЛ. Заслужен лидер, който резонно победи Левски във Варна в последния си мач. Всичко това прави мачът в Самоков да изглежда много равностоен, но все пак давам предимство на домакините. Време е Рилски спортист да демонстрира ролята си на скрит фаворит този сезон, а предимството в този мач може да се окаже и повечето опит на треньорската скамейка.

 

Левски – Ямбол

Телевизионният мач тази седмица очаквам да бъде и най-приятен за гледане. Дотук Левски не е извоювал име на много сериозен тим в защита. Ямбол играе освободено и приятно в нападение и затова очаквам висока резултатност в мача. Левски загуби гостуването си във Варна, но след това отскочи със сладка победа в Балканската лига. Ямбол стартира изключително позитивно сезона, но отстъпи у дома в последния кръг от Балкан. Контузиите и неразположенията в отбора на Юли Радионов вече трябва да са отшумели, а и едва ли в София домакините ще стрелят 60% от тройката. Очаквам добра резултатност и интрига до средата на третата част и победа за Левски. Тя е задължителна, ако сините наистина вярват, че са по-близо до Лукойл, отколкото до Балкан, Черно море, Рилецо и Ямбол.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Деян Веселинов, Лукойл Академик, Левски, Рилски спортист, Балкан, Ямбол, Черно море Порт Варна, Черноморец, Берое, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи