Лятото - възможност за ново начало


Лятото - възможност за ново начало
11-07-2013 17:20 | Николай Тенев

На пръв поглед лятото е лишено от спортни събития. Само от време на време новини за националните отбори и отделни играчи разнообразяват скуката. Всъщност това съвсем не е така. Лятото е „горещият” трансферен период. Време, в което всеки играч се стреми и желае да направи успешна кариера в професионален и финансов аспект. За съжаление, въпреки неговите усилия, и тези на неговият агент (ако има такъв), това не винаги се случва.

Защо? Къде е проблемът?

 

Над 2000 баскетболисти излизат на пазара за играчи всяка година. Между 57 до 60 от тях биват избрани в драфта на НБА. Това кара останалата част от завършилите колежани, които искат да играят професионален баскетбол, да се насочат към други баскетболни лиги и пазари. Възможностите за работа придобиват голямо значение. От друга страна, американските агенти, които нямат преки контакти с европейските клубове, треньори и т.н., трябва да минат през някои локални, европейски агенти. Европейските агенти е естествено първо да търсят реализиране на пазара на своите, собствени играчи, и едва след това да пласират играчите на друг агент. По този начин голяма част от американските играчи губят приоритет и възможност да се реализират.

 

В същото време само в Европа, подобен брой играчи излизат от юношеските отбори на отделните лиги и търсят реализация на пазара. Но едновременно с това има и голям брой други играчи, които вече са с изтекли професионални договори и които също търсят нови възможности за продължаване на кариерата си…  Така всяка година броят на участниците на пазара расте и то не със сто, двеста или петстотин, а с хиляди… От своя страна агентите имат в списъка си много играчи и вие не може да си представите колко те трябва да плащат за пощенски такси, телефонни обаждания,  интернет и т.н.  за да представят всеки всеки един играч от списъка си пред всички клубове.


Аз не искам да кажа, че вашият агент не работи усърдно за вас. Разбира се, че го прави, той обръща внимание на всеки един от вас, които са в списъка му, но е физически невъзможно да се покрие пазара по целия свят. Същото важи и за третата страна в този процес – треньор/клуба. За един треньор става физически невъзможно, през тези няколко месеца, юни – август, да проучи и направи верния избор с който да попълнения на своя отбор.

 

Решението е уеб сайт, чиято цел е да увеличи възможностите за контакти между трите страни, които ще получават нужната им информация в продължение на цялата година, а по този начин ще могат да направят правилният за всеки от тях избор. Тук, в www.bballplus.net , всеки играч, по всяко време, да може да се представи пред възможно най-голяма аудитория. Всеки треньор ще има достъп до възможно най-голяма база данни с играчи 365 дни в годината, а всеки агент, който иска, ще може да представи своите настоящи играчи или да се свърже с нови такива.

 

Как работи този уеб сайт?

Влизайки в заглавната страница на сайта www.bballplus.net , в горния десен ъгъл, вие ще видите бутон за регистрация (Register). След като попълните формата за регистрация и заплатите таксата за годишен абонамент, вашият профил ще бъде активиран и ще бъде представен в нашата база данни пред баскетболния свят, в това число и американските университети и колежи на различни нива. Клубът и треньорите ще имат личен достъп до профила ви, и възможност да направят личен контакт с вас, или вашия агент, ако имате такъв. Освен това, вие ще можете по всяко време на годината да актуализирате вашия профил, да качвате нови мачове, да актуализирате статистиката си и т.н. без никакви допълнителни разходи.

 

Защо да изберете нашата агенция и предоставеният уеб сайт?

www.bballplus.net  е създаден да бъде в услуга, експлоатация и подкрепа на играчи и треньори, които искат да представят своя потенциал и възможности пред възможно по-голям брой клубове и университети по света.

 

Баскетбол + ЕООД е консултантска агенция с над 18 години опит в баскетболната индустрията, и ние притежаваме широк набор от умения, познания и опит, които ни дават възможност да обединим интересите на всичките  три страни - играчи, треньори, агенти. През последните няколко години, ние анализирахме нашия опит от миналото, и сега насочваме всичките си усилия и знания, за да предложим нови и по-добри пътища и начини за комуникации между тези три страни. Доставяйки им необходимата и актуална информация през цялата година, ние им даваме възможност да направят правилния избор в правилното време. В този смисъл, ние се явяваме възможно най-добрата алтернатива за всеки играч, треньор или агент, който иска да развие своята кариера и/или бизнес.

 

Нещо повече, през всичките тези 18 години, ние винаги сме поставяли акцента в нашата работа върху отношенията играч/клуб, съобразени изцяло с тенденциите на пазара.

 

С разнообразните си предложения и възможности на този сайт, ние ще сме щастливи да бъдем от полза за  нас. За повече информация и въпроси, може свободно да се свържете с нас на 02/9501948; с SMS на 0878 855 344 или на email: info@bballplus.net.

 

_________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Николай Тенев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи