Ремакс няма спиране при Аматьорките


Ремакс няма спиране при Аматьорките
Весела Тончева пробива към коша на Шаркс (сн. BGbasket.com)
16-12-2010 10:10

Лидерът в класирането на Аматьорската лига за жени Ремакс стигна трудно до третата си поредна победа. Тимът не започна добре срещу Шаркс, но в крайна сметка спечели с 82-68 и остана единствен без загуба до момента. Шаркс пък са единствени без победа досега.


Двубоят започна доста неочаквано, след като Шаркс поведоха от самото начало. Тимът направи много силна серия в края на първата част и поведоха с 28-13. Шаркс продължиха със силната си игра и в началото на втората част поддържаха преднината си. След това обаче се разигра Таня Гатева от отбора на Ремакс и тимът почна да намалява пасива си. Гатева отбеляза тройка в последната секунда на първото полувреме и по този начин преднината на Шаркс бе свалена само на една точка, 40-39.


Третата част бе много равностойна и вървеше кош за кош. Този път нямаше откъсване, а след 30 минути игра резултатът бе равен 56-56. Както се случи и в първите два мача на Ремакс, тимът отново бе по-добър в последната част и стигна до успеха. В последните десет минути "сините" отново се разиграха и натрупаха разлика в края.


Таня Гатева бе най-резултатна за победителките с 26 точки. Светла Александрова бе близо до трипъл дабъл след 18 точки, 9 асистенции и 8 борби, а Белослава Бошкова се отчете с 13 точки и 9 борби.


За Шаркс Вержиния Нинова игра много силно и завърши с дабъл дабъл - 26 точки и 10 борби. Елена Михайлова зобами 14 точки, но направи и 9 грешки, а с 10 точки се отчете Марина Цветкова.


Следващата среща на Ремакс ще е чак на 26 януари догодина срещу Балкан Лейдис, докато Шаркс ще играят две седмици по-рано, на 12 януари срещу КИМ.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РЕМАКС - ШАРКС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В АБА - ЖЕНИ

 

КЛАСИРАНЕ В АБА - ЖЕНИ   


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи