Ремакс с успех срещу Ким след драма


Ремакс с успех срещу Ким след драма
Гатева опитва пробив към коша на Ким (сн. BGbasket.com)
07-12-2010 10:13

Много драматичен бе вторият мач в Аматьорската лига за жени снощи. В него Ремакс победи Ким с 66-64, въпреки че Ким водеше през повечето време и също напълно заслужаваже успеха.


В началото мачът бе равностоен, но към края на първата част Ким се откъсна и поведе. Тимът организираше по-добре своите атаки и след десет минути игра бе напред с 16-9.


В началото на втората част Ким продължиха да водят, като поддържаха една добра разлика. В края на първото полувреме обаче играчите на Ремакс направиха добра серия и излязоха напред с 34-30.


Ким вкараха първите 7 точки след почивката, но веднага след това Ремакс изравниха и почна гонитбата между двата отбора. Играта въвреше кош за кош, а след третата част Ким бе напред с 52-50.


Последната част бе много драматична, като и двата тима имаха своите шансове за успех. Малко след средата й Ремакс поведе с 58-57 и до края не изпусна водачеството. Резултатът стана и 60-57, след което разлика се двишеже между 1 и 3 точки. Малко преди края Ремакс водеше с 65-64, като Ким имаха топката за атака. Параскева Тошева обаче сгреши и Таня Гатева й открадна топката, след което бе фаулирана. Тя бе точна веднъж от наказателната линия и донесе успеха на своите.


Гатева отново игра силно и бе най-полезна за Ремакс със своите 27 точки, много от тях в решителни моменти. Гергана Матеева също се включи добре с 12 точки и 8 борби, а Светла Александрова се отчете с 10 точки.


За Ким силно играха Светлана Бързилова (7 борби) и Радина Петкова, които завършиха с по 17 точки. Бързилова обаче напусна за 5 лични нарушения по средата на последната част и не можа да помогне на отбора си в края. Параскева Тошева добави 14 точки и 5 борби, а Петя Милчева вкара 11.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КИМ - РЕМАКС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ В АБА - ЖЕНИ

 

КЛАСИРАНЕ В АБА - ЖЕНИ   

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи