УС на БФБ избра Шарон Друкер


УС на БФБ избра Шарон Друкер
(сн. lap.bg)
26-01-2016 15:01

Шарон Друкер ще получи предложение да е новият треньор на националния отбор на България. Това реши днес на свое заседание Управителният съвет на федерацията. Кандидатите за поста бяха сведени до двама - Друкер и Любомир Минчев, но в крайна сметка членовете на УС се спряха на израелеца.

Друкер  е достатъчно познато име в треньорския занаят, не само в Европа, но и у нас. В момента той води един от лидерите в израелското първенство Макаби Ришон ЛеЦион, който бе в група с Лукойл Академик в първата фаза на Купата на ФИБА Европа. В кариерата си той е водил отборите на Апоел Йерусалим, с който печели УЛЕБ Къп през 2004, руския Урал Грейт, с който печели ЕвроЧалъндж през 2006, литовския Лиетувос Ритас, белгийския Остенде (шампион 2007), Арис, италианския Монтегранаро (където е наставник на Деян Иванов), както и Галил Гилбоа, с който стигна финал в Балканската лига през 2014-а. Между 2012-а и 2014-а Друкер бе начело на националния отбор на Израел за младежи, като в първата си година го вкара в дивизия А, след като завърши трети на първенството в София.

 

България попадна в група Е на квалификациите за Евробаскет 2017 заедно с отборите на Словения, Украйна и Косово. Тепърва Друкер ще обяви щабът, с който ще работи и какви са плановете му за подготовка.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Шарон Друкер
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи