Как да изградим манталитет на победители в нашите играчи?


Как да изградим манталитет на победители в нашите играчи?
26-03-2015 18:12

Треньорът по футбол Радостин Александров говори с своя публикация в сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg за изграждането на манталитета на младите играчи. Въпреки че става въпрос за футбол, казаното е валидно за всички млади спортисти, най-вече от отборните спортове. Ето публикацията на Александров:


Първа част: Отношение - важност и значение

 

Колко от треньорите биха искали отборът им да е пълен с победители? Със силни характери и личности, които да умеят да се справят с предизвикателствата както на терена, така и извън него?

 

Да се изгради подобно нещо, се изискват много усилия и като цяло изглежда трудно постижимо. Но ние, треньорите, сме един от основните фактори при изграждането на личността на своите играчи и трябва да направим каквото можем, за да ги подобрим във всеки един аспект.

 

Навярно сте се сблъсквали и с „непоправими играчи“, които „нямат оправия“. Тогава трябва ли да се откажем от тях или трябва да опитаме да ги подобрим доколкото е възможно? Трябва ли да бъдем част от проблема, третирайки ги с лошо отношение, каквото и те имат? Или да бъдем част от решението, помагайки им да осъзнаят в какво не са прави и как могат да се подобрят?

 

Целия материал прочетете ТУК

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Тренировки
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи