Стефан Михайлов: Дунав и Нефтохимик имат леко предимство


Стефан Михайлов: Дунав и Нефтохимик имат леко предимство
(сн. lap.bg)
28-02-2015 09:49

BGbasket.com потърси бившия старши-треньор на женския Левски Стефан Михайлов за прогнозите му относно започващия днес турнир за Купа България при жените. В качеството си и на помощник-треньор на националния отбор, той даде прогнозите си за двата полуфинала и изказа мнението си за това кой има най-сериозен шанс да си тръгне от Бургас с трофея:

 

Хасково 2012 – Дунав 8806

Два отбора, които в първенството си размениха по две победи. В първия полусезон Хасково победи два пъти, а във втория – Дунав. Може би втория полусезон Дунав излезе с едни гърди напред и като че ли напускането на Сиера Уорън намали малко нивото на Хасково. Но познавайки тима от Хасково, смятам че той ще даде всичко, за да спечели този мач и да играе на финал. Отборите са равностойни, но давам леко предимство на Дунав 8806, поради по-добрата им обиграност с оглед сегашните състави на тимовете. Важно е кой как ще успее да спре силните страни на съперника – как Дунав ще успее да спре Олга Дубровина и Анита Тейлане и как Хасково ще спре Кристина Сантяго, Жаклин Златанова и Радостина Димитрова. Прогнозата ми е 60:40 за победа на Дунав.

 

Нефтохимик 2010 – Монтана 2003

Смятам, че отборът на Монтана е с най-добра селекция и отборът с баскетболистки в най-добра възраст за баскетбол. Всички останали имат по-голям опит, включително и отбора на Нефтохимик 2010. Единственото предимство, което има той е домакинството. До този момент отборът на Монтана не е показвал на какво е способен. В досегашните мачове от шампионата до момента Монтана има единствено победа срещу Дунав Русе. Всички останали мачове срещу полуфиналистите на Купата са загубени. Има победи срещу Рилски спортист и срещу Левски. Като резултати абсолютен фаворит е Нефтохимик 2010, но като състави на двата отбора, смятам че двата отбора са доста изравнени. Ако Монтана не намери начин да спре поне две от тези три баскетболистки - Ивелина Вранчева, Шарел Алън и Вера Перостийска, няма абсолютно никакъв шанс. Прогнозата ми е 60:40 в полза на Нефтохимик, заради домакинството.

 

Турнирът е доста изравнен. Резултатите между отборите до момента са доста изравнени между Дунав 8806, Нефтохимик 2010 и Хасково 2012, единствено Монтана отстъпва. Всеки отбор има своите предимства и своите слабости. Предимството на Нефтохимик е домакинството, на Дунав – добрата форма, в която се намира в момента, на Хасково – амбицията и на Монтана – младостта и добрата селекция. Много трудно е да се предвиди победителят, но на базата на селекцията, смятам че Монтана 2003 трябва да стане първи, колкото и изненадващо да звучи. Смятам, че това ще бъде един турнир на надиграване между треньорите. Който успее по-добре да използва добрите страни на своя отбор и да използва слабите на другите, неговият отбор ще има успех. Като състезателки всички отбори са доста изравнени и от треньорите зависи кой ще си изиграе картите по-добре по време на турнира. Отборите са в неизвестност – от две седмици не са имали официални мачове. Мисля, че Монтана ще спечели, защото до момента играят слабо, а в някакъв момент през сезона трябва да се представят много силно. С оглед селекцията и възрастта на отбора, е нормално той да избухне на този турнир.

 

_________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук


Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Купа България - жени
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи