Не вярвам! Не вярвайте!


Не вярвам! Не вярвайте!
18-11-2014 10:21 | Тодор Димитров

Всички приказки на този или онзи за промяна към по-добро са опашати лъжи

 

На днешния ден преди 25 години се проведе първият свободен митинг. Митинг на "независимите" граждански обединения. Така бе наречен. Над 100 хиляди се бяха събрали около Храм-паметник "Александър Невски", между тях и аз. Всички с надеждата, че започва ново начало. Че е дошъл краят на лъжите, демагогията, кражбите от джоба на хората. НА СВОБОДАТА. Както всички останали и аз вярвах, че това е истина. Един младеж на 21 години, току-що започнал работа в любимия си клуб ЦСКА, треньор в любимия си спорт - баскетбола. По съвпадение на обстоятелствата до мен на митинга бяха двама великани в тази велика игра – БАСКЕТБОЛА - уникалната Ваня Войнова и нейният съпруг Цвятко Барчовски. Може би най-баскетболната фамилия в цялата ни история на този спорт.

 

И те както и аз, както и останалите от множеството, скандирахме, радвахме се, ръкопляскахме на ораторите като Петко Симеонов, Георги Мишев, Радой Ралин, Кирил Василев, Анжел Вагенщайн, Блага Димитрова, д-р Желю Желев (Клуб за преустройство), д-р Петър Берон, Дамян Илиев (Екогласност), Христофор Събев (Комитет за защита на религиозните свободи), Едвин Сугарев (Кръг "39"), Петър Гогов (Клуб на репресираните), Емил Кошлуков (Независимо студентско дружество), Костадин Тренчев (Независим профсъюз "Подкрепа"), Румен Воденичаров (Комитет за правата на човека), Любомир Собаджиев (Клуб "237") и други. ВЯРВАХМЕ! Вярвахме, че тръгваме по истински път. Уви! Всичко се оказа лъжа. Думите на голяма част от ораторите също се оказаха ОПАШАТА ЛЪЖА!

 

 

В Опашата лъжа живеем и днес! Постоянно лъжи, лъжи, лъжи! И ние продължаваме да вярваме, че утрешният ден ще бъде по-добър. Ще бъде, ама надали!

 

Лъжи, лъжи, лъжи и в баскетбола ни! След скандалния финал на миналите първенства вярвахме, че вече ще е друго, че тръгваме по нов, истински път. Вярваме, утрешният ще е по-добър. За пореден път апелирам, че любимият ни спорт загива, но кой ли го е еня. Никаква промяна няма след събитията от миналия сезон, когато футболните агитки на Черно море и Левски донесоха с влизането си в залите доста проблеми за всички. Ако тогава бяха взети мерки със сигурност нямаше да се стигне до ситуацията миналата събота. В един коментар, публикуван на 5 октомври и озаглавен УЖАС, предупредих, че лумпенчетата отново ще се проявят и за съжаление се оказах прав.

 

 

Убеден съм, че отново няма да има реакция след ужаса, който преживяха родители и деца, отишли да гледат БАСКЕТБОЛ в съботната вечер. Всяко чудо за три дни, е казал народът ни. Наивно повярвах, че може би ще има промяна към по-добро и позволих да дъщеря ми да отиде в залата. Позволих й, защото тя обича баскетбола повече от мен. Това обаче няма да се повтори повече, защото другия път може и да не се завърне от там. БАСКЕТБОЛЪТ ИСТЕРЯСА! БАСКЕТБОЛЪТ СЕ ЛУПМЕНИЗИРА! БАСКЕТБОЛЪТ Е ВЕЧЕ ПРОСТАШКИ СПОРТ! Боли ме, като казвам тези думи! Ах, как ме боли! Боли ме, защото това е ИСТИНАТА.

 

Не вярвам, че ще има промяна!

 

Бе направена някаква комисия към НБЛ, която взема решения, но после някой си ги отменя. Ей така. За да няма обидени! За какво е тази комисия тогава? Разберете, обидно е! Всички приказки на този или онзи за промяна към по-добро са ОПАШАТИ ЛЪЖИ, като думите на онези от трибуната пред храм-паметник „Александър Невски” на 18 ноември преди 25 години.

 

Аз вече не вярвам, че ще има промяна. Не вярвайте и вие!

 

Послеслов: Вижте видеото от митинга преди 25 години

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи