Левски победи домакина Берое и спечели Купа Стара Загора


Левски победи домакина Берое и спечели Купа Стара Загора
(сн. BGbasket.com)
08-10-2012 20:22 | Иван Вълчанов

„Сините” трябваше да се потрудят доста, за да стигнат до успеха

 

Левски спечели турнира Купа Стара Загора, след като победи домакина Берое с 92-73 във финалния мач. Това обаче не стана никак лесно, тъй като състезателите на Георги Младенов се противопоставиха сериозно на тези на Тити Папазов. Разликата беше малка през целия мач, но в крайна сметка класата на Левски каза думата си и отборът си заминава от Стара Загора с две победи. Участието на беройци обаче също бе успешно, тъй като те победиха Черно море Порт Варна вчера и бяха достоен съперник на Левски днес.

 

След 4-7 в полза на Левски в началото, домакините записаха серия от 7-0, а малко след това резултатът беше 11-7 в тяхна полза. Размяна на кошове доведе до 20-17, а в самия край на първата четвърт „сините” намалиха разликата само на точка – 19-20 с кош на Митко Димитров 2 секунди преди края. Берое водеше с 28-22 малко след началото на втората част, но серия от 10-0 за Левски направи резултата 32-28. След това Берое изравни, а след едно полувреме Левски водеше с 42-40.

 

Столичани започнаха втората половина на мача със серия от 7-0 за 49-40, след което разликата се движеше в границите на 6-8 точки. Темпото се запази доста дълго, но в самия край на третата част Митко Димитров вкара 6 поредни точки, а резултатът след нея бе 67-55. Беройци започнаха последната част с 8-2 в своя полза и се върнаха в мача, но скоро разликата отново стана 10 точки. Малко след това тройка на Марко Маринович я направи 16 при 85-69, а до края Левски нямаше проблеми да удържи победата.

 

Марко Маринович изигра силен мач за победителите и завърши с 21 точки (5 тройки) и 8 асистенции. 17 вкара Стефан Георгиев, а с 15 плюс 8 борби много добре се включи Димитър Димитров.

 

За Берое Уил Уокър отново бе на ниво 23 точки и 6 асистенции, а силно включване направи и Васил Александров, който записа 17 точки и 4 борби срещу клуба, на който е юноша.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЛЕВСКИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ТУРНИРА КУПА СТАРА ЗАГОРА


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА СТАРА ЗАГОРА


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА КУПА СТАРА ЗАГОРА


Тагове: Берое, Левски
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи