Момичетата на Доростол Силистра спечелиха международен турнир


Момичетата на Доростол Силистра спечелиха международен турнир
Момент от мача Дунав Прециз Интер - Доростол
21-09-2008 03:50

За "подгряване" преди второто издание на международния приятелски турнир за жени "Русчукъ" (окончателните дати за него са 29 септември - 1 октомври), БК Дунав бе домакин в Русе и на турнир за момичета до 13 години. Състезанието при малките (родени 1995-1996 г.) бе също с румънско участие, каквото се предвижда и за това при жените след малко повече от седмица. И гостуващият тим на Стар Букурещ, и домакинът Дунав Прециз Интер обаче бяха принудени да отстъпят на третия участник - шампиона на България за сезон 2007/08 в тази възраст, Доростол.
 
В първата среща от тристранния турнир Дунав Прециз Интер, воден от треньорката Славея Златкова победи отбора от Букурещ с 63-54. Първите три четвърти от мача бяха много оспорвани и преди последната гостите водеха с 5 точки разлика. След силни последни 10 минути (включително серия от 21-1) обаче русенки се поздравиха с успеха. За тях най-резулатни бяха Глория Атанасова с 12 точки и Михаела Кръстева с 9.
 
Във втория мач за деня обаче младите русенки баскетболистки, които са четвърти от тазгодишните финали за момичета до 12 г. в Монтана, не можаха да се противопоставят на шампионките от тези финали. Тимът на Доростол Силистра, воден от Росица Атанасова поведе още в началото, след това допусна разликата да бъде намалена само до 1 т. в края на първата четвърт, но от тук до края само трупаше преднина, за да спечели накрая с 83-49. За победителките се отличи Ангелова, която вкара цели 21 точки, 13 от тях - още в първите 10 минути на двубоя.
 
След показаното от отборите в първите два мача, се очакваше в последния силистренки да нямат проблеми с победата срещу румънския съперник Стар Букурещ и така да се поздравят с крайния успех в целия турнир. Те наистина победиха и станаха първи в турнира (с актив 2-0), но съвсем не толкова лесно - отборът на треньора Валентин Бала, 9-и в първенството на Румъния за тази възраст, оказа сериозна съпротива на българските шампионки и дори имаше шанс да спечели мача в последните секунди на редовното време. Михаела Драгомир (най-резултатна за тима си от мача срещу Дунав преди това) обаче е пропусна решителната стрелба и така редовното време завърши при 66-66. В продължението пък отборът на Доростол бе безкомпромисен и спечели със 77-71.
 
Така на второ място в турнира за момичета в Русе е отборът домакин - Дунав Прециз Интер (1-1), а на трето остана гостуващият Стар Букурещ (0-2). А далеч по важен от крайното класиране е фактът, че и трите отбора играха силно и демострираха голям потенциал на младите си състезателки, за които пък тези срещи означаваха ценен опит и много емоции в битките на терена в Русе.
 
Отборът на Доростол - шампионки на България и победителки на турнира в Русе
 
 
 
 
 
 
Отборът на Доростол - шампионки на България и победителки на турнира в Русе

Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи