Лидерите в източната А група с категорични победи


Лидерите в източната А група с категорични победи
Силен мач за Ангел Пейчинов(сн. lap.bg)
29-11-2015 18:44

Лидерите в източната А група – непобеденият до момента действащ шампион ИУ Варна и Чавдар Троян записаха категорични победи като гости в седмия кръг от първенството. Варненци се наложиха безпроблемно над Дунав Русе със 101-54, а троянци удариха Делфин в Бургас със 73-55. ИУ е със 7 победи от 7 мача до момента, а Чавдар – с 6-1. Делфин и Дунав пък са последни – съответно с 1-6 и 0-7. В следващия кръг в източния регион мачовете са Чавдар Троян – Шумен, Делфин – Дунав Русе и ИУ – Академик Варна.

 

Баскетболистите на Петко Делев натрупаха преднина от 17 точки още в първата част от своя мач и поддържаха голяма преднина, която стана разгромна в края. Всички 11 състезатели в състава на варненци влязоха в игра и се разписаха, като най-резултатен с 19 точки бе Антон Диков, а с по 14 завършиха Ангел Пейчинов и Венелин Христов. За Дунав Радостин Колев отбеляза 13 точки, а с 10 се отчете Димитър Илиев.

 

В другата среща Чавдар Троян изигра силно първо полувреме и по-точно страхотна втора част, като на почивката имаше 22 точки преднина. Въпреки че домакините спечелиха следващите два периода, разликата се запази стабилна и до изненада нямаше как да се стигне. Най-резултатни за победителите с по 18 точки бяха Ценко Наков и Данаил Христов (13 борби). За Делфин Яни Грозев записа 12 точки, а с по 11 се отчетоха Андрей Илиев и Велислав Костов (9 борби).


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, ИЗТОК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА-МЪЖЕ, ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА-МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ИУ Варна, Чавдар Троян, Дунав Русе, Делфин, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи