Любомир Минчев: Може и доста да боли, но има още много срещи


Любомир Минчев: Може и доста да боли, но има още много срещи
29-11-2015 17:07 | beroebasket.com

Берое отстъпи драматично като гост на Академик Бултекс 99. В двубой от 8-ми кръг тимът на Любомир Минчев загуби от Берое с 80-86, след като водеше дълго време в двубоя, но изигра слабо второ полувреме. Така до момента беройци са с равен актив от 5-3 с още три отбора на трета позиция в класирането, а пловдивчани са равни с Левски 2014 на седма позиция с 2-6.


Ето какво каза след срещата старши-треньорът на тима Любомир Минчев:


„Поздравявам отбора на Академик, играха и се бориха до последно. Смятам, че ние през второто полувреме показахме много по-слаба игра, специално в защита. За мен отборът от Пловдив няма възможностите да вкара 55 точки за едно полувреме. Мисля, че това бе основният проблем.


Накрая докарахме двубоя до равен резултат, а това неминуемо играе положителна роля за домакините. Те започнаха да си вярват, да играят с повече ентусиазъм, влезнаха някои стрелби през ръка, но има го и това в баскетбола. Съжалявам само, че се борихме толкова много в предните мачове, при това с доста добра игра и срещу силни съперници, а срещу Академик, без да искам да кажа нещо за съперника, играхме доста по-слабо. Но пък това е възможност да видим, че когато не сме на максимума, дори и за едно полувреме, губим мача.


Ние играем мач за мач. Това все пак е само един двубой. Шампионатът не свършва, продължава. Може и доста да боли, да е неприятно, но има още доста срещи”, коментира още Любомир Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любомир Минчев, НБЛ - мъже, Берое, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи