Жените без шанс за Евробаскет 2017 след само два мача, вкарахме едва 40 на Гърция


Жените без шанс за Евробаскет 2017 след само два мача, вкарахме едва 40 на Гърция
25-11-2015 19:55

Националният отбор на България на практика загуби шанс за класиране на Евробаскет 2017. Днес в Русе нашите посрещнаха Гърция и загубиха с категоричното 40-74, което бе втората им поредна загуба. За втора поредна среща пък нападението на българките не бе на ниво и след 39 точки на Русия днес на домакински терен отбелязахме само с една повече. Предвид фактът, че за шампионата след две години се класират само първите от деветте групи плюс шест от най-добрите втори, то можем да заключим, че шансовете на нашите са само 1%. За да имаме възможност да се борим за класиране трябва да спечелим оставащите четири сблъсъка от групата, но и това не е гаранция, че ще можем да се класираме, тъй като ще сме зависими и от точковата разлика, която след само две срещи е минус 67. Следващият мач на нашите е на 20 февруари догодина като домакин на Швейцария.

В четвъртата минути нашите поведоха с 6-5, но последва серия от 12-0 за съперника, след която те не погледнаха назад. До края на първата част българките все пак стопиха, като щастлива тройка на Ноел Куин със сирената ни доближиха на 8 точки пасив. С тройка на Радостина Димитрова за начало на втората четвърт свалихме и до минус 5, но това бе максимумът ни в тази среща. Последва серия от 6-0 за гъркините за аванс от 11 точки, а след като завършиха полувремето с 13-2 те се откъснаха с 21 точки и на практика решиха изхода на двубоя.

Защитата на гъркините тотално отчая нашите в това първо полувреме, като единствено точната стрелба от тройката (5 от 14) ни позволи да отбелязваме. В същото време това повлия и на нашата игра в защита и съперникът съумя да вкара някои лесни кошове. За 2 точки ние бяхме едва 3 от 19 или 15.8%, докато съперникът имаше 11 от 18. Отделно те бяха и 100% от наказателната линия - 14 от 14. 

След почивката Гърция не се отпусна, а дори напротив. Съперникът не намали оборотите, а разликата нарастна с още.

В крайна сметка гъркините завършиха с 6 от 18 от тройката и 20 от 40 за 2 точки. В същото време пък нашите бяха съответно 6 от 25 и отчайващото 6 от 33 за две точки. 

Най-резултатна за нашите бе Радостина Димитрова с 11 точки. По 6 точки пък вкараха Зорница Костова и Милена Томова.

Ветеранката Евантия Малци пък бе най-силна за съперника с 21 точки, 5 борби и 5 отнети топки.


 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ГЪРЦИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА F НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА F НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ЕВРОБАСКЕТ 2017 - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Евробаскет 2017 - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи