Всичко или нищо за Рилецо днес


Всичко или нищо за Рилецо днес
(сн. lap.bg)
24-11-2015 10:42

Днес Рилски спортист ще изиграе най-важния си мач от Купа ФИБА Европа. От него в огромна степен зависи бъдещето на българския отбор в турнира. Самоковци гостуват на Цмоки Минск в Беларус от 18.00 часа българско време.

 

До момента Рилецо е с 2 победи и 2 загуби, а съперникът му от Беларус – с 3-1. Първият мач между тях в Самоков завърши с 9 точки разлика в полза на Цмоки. Това означава, че днес баскетболистите на Росен Барчовски ще търсят победа с 10 или повече точки, за да запазят шанс за класиране във втората фаза. При загуба българите нямат шанс да бъдат сред първите два отбора в групата, но все пак има вариант да станат един от най-добрите трети отбори. Четири такива тима ще продължат към втората фаза. За да се случи това, им трябва поне една победа до края на тази фаза.

 

В първия мач между отборите в Самоков за Цмоки страхотно се представиха американците Антъни Хилард с 21 точки (5 тройки) и бившият играч на Рилски Джъстин Грей с 18 точки и 6 борби. Другият бивш играч на самоковци Бранко Миркович също игра силно и записа 12 точки и 7 асистенции. Много стабилен под коша е Гарет Стъц, който регистрира 13 точки и 7 борби.

 

Въпреки проблемите си с контузии в последните седмици, Рилски има положителен актив във вътрешното първенство, както и два поредни успеха в Европа. Отборът победи другите си съперници в групата и днес също има своя шанс да продължи добрата си серия.

 


 

СРАВНЕНИЕ НА ОТБОРНИТЕ СХЕМИ НА ЦМОКИ МИНСК И РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА N НА ТУРНИРА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА N НА ТУРНИРА КУПА ФИБА ЕВРОПА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Цмоки Минск, Купа ФИБА Европа
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи