Николай Господинов: Липсват ни играчи на позиция 5


Николай Господинов: Липсват ни играчи на позиция 5
(сн. lap.bg)
22-11-2015 13:03 | beroebasket.com

Левски 2014 допусна пета загуба от началото на сезона в НБЛ. В двубой от 7-ми кръг столичани отстъпиха на Берое със 70-80 за първо поражения от тима на Стара Загора. Така до момента те са с актив 2-5, а беройци се изкачиха до втора позиция в класирането с 5-2.


Ето какво каза след срещата старши-треньорът на тима Николай Господинов:


„Поздравявам Берое, наистина изиграха един добър мач и победата им е напълно заслужена. Ние започнахме лошо мача и позволихме на домакините да натрупат увереност и самочувствие. Играхме лошо във фаза защита – само през първите 20 минути ни вкараха 44 точки, което е изключително много.

 

Липсват ни играчи на позиция 5 и това се оказа ключово за загубата. Взеха ни много борби тогава когато се защитавахме – общо 12. И от тях имат отбелязани 9 точки. Получихме и много точки след наши грешки. Вижда се, че отбора ни е млад, с къса ротация. И въпреки това успяхме да се върнем в мача, поведохме с пет точки, но няколко минути преди края на третата част съперникът изравни. И може би там в тази минута и половина - две се реши мача. Берое отбелязаха общо 12 тройки от 30 опита, което е страшно много – около 40%. Ние се готвихме, знаехме, че това е стилът на съперника, но въпреки това ти трябва и малко шанс. Надявам се ние да подобряваме нашата игра, особено ако вземем липсващия ни играч“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски 2014, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи