Любомир Минчев: Много съм доволен от старанието на играчите


Любомир Минчев: Много съм доволен от старанието на играчите
22-11-2015 12:01 | beroebasket.com

За първи път в своята история си Берое победи Левски. Късно снощи в двубой от 7-ми кръг на НБЛ старозагорци се наложиха над своя съперник с 80-70 за четвърта поредна победа този сезон. Така до момента те се изравниха на втора позиция в класирането с Балкан и Черно море Порт Варна.


Ето какво каза след срещата пред клубния сайт на тима наставникът на Берое Любомир Минчев:


„Много съм доволен от победата, от старанието на играчите, въпреки че имаше момент, в който попаднахме в дупка. Мисля, че имахме и късмет, особено в третата четвърт. Тогава първо водихме сериозно, а след това съперникът поведе с пет точки. Ние обаче успяхме да се върнем в края на частта и не позволихме да получат предимство.

 

След това срещу зоновата ни защита те просто нямаха успех. В състава на съперника ни има добри и опитни играчи и освен, че ние се старахме и пазихме добре, имахме и шанс. Защото имаше няколко отворени стрелби, които Левски просто не можаха да реализират. Персонални оценки не обичам да давам, но се радвам, че всеки който пусна на полето допринася за успеха. Предпочитам по този начин да ми бъде трудно, отколкото както беше в началото на сезона когато пусках играчи от пейката, но те нямаха принос. Тогава се чудя кого да пусна в игра. Затова се радвам, че Тенчо Тенчев се справи добре в тази роля. Миналата седмица Ники Николов пък се включи добре. Когато е така на треньора му е доста по-лесно

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Левски 2014
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи