Академик София се справи с Шампион, а ЦСКА с БУБА на старта на юношите в София


Академик София се справи с Шампион, а ЦСКА с БУБА на старта на юношите в София
14-11-2015 14:22

През тази седмица започна новият сезон в първенството за юноши (19) в регион Витоша. Той всъщност започна още през миналата, но след първия кръг бе взето решение отборите да се разделят на две групи на база на тяхната сила. Това определено е плюс предвид по-голямата оспорваност на срещите, като остава въпросът защо не бе направено предварително преди сезона.

Все пак в първия кръг в група А станахме свидетели на интересни сблъсъци. Първо Академик София надигра Шампион 2006 с 55-49 в сравнително равностоен двубой. Тимът на Академик се откъсна малко преди средата на последната част и успя да удържи победата в края.

Най-резултатен за победителите стана Цветомир Чернокожев с 19 точки, а съответно 17 и 12 добавиха Красимир Димитров и Цветомир Акимов. За Шампион с по 11 точки бяха Ивайло Тонев и Мартин Златков.

В другия мач от първата група ЦСКА победи БУБА баскетбол с 60-55. "Червените" играха по-здраво от съперника и измъкнаха равностойния двубой напълно заслужено. Това пък е второ поражение за БУБА след това миналата седмица с 23 точки разлика от Академик София, което обаче не се зачита за класирането.


 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А ПЪРВЕНСТВОТО ЗА ЮНОШИ (19) В РЕГИОН ВИТОША

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В ПЪРВЕНСТВОТО ЗА ЮНОШИ (19) В РЕГИОН ВИТОША

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Регион Витоша - юноши (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи