′Моряците′ залагат на агресия и пълно себераздаване


′Моряците′ залагат на агресия и пълно себераздаване
08-10-2015 13:57 | Станислав Викторов

Игра на върха на възможностите, агресивна защита и бягане в нападение ще бъдат козовете на баскетболния Черно море Порт Варна в стартиращия на 10 октомври сезон в НБЛ. “Иска ми се да сме готови за първенство. Подготовката е тежък период за всеки състезател и треньор и всички искаме тя да свърши и да започнат мачовете. Предвид състава с който разполагаме – млади играчи от школата и опитния капитан Пламен Алексиев, ще залагаме на повече агресия в защита и бързи атаки. Именно липсата на повече баскетболисти с опит ще ни създават проблеми в постепенно нападение. Най-важно за мен е всеки да играе на върха на възможностите“, заяви на официалната среща с медиите старши треньорът Спас Натов.

 

Президентът на БК Черно море Порт Варна Симеон Варчев откри пресконференцията в клубната Зала на славата с благодарност към ръководството на “Пристанище Варна“ ЕАД. “Без тяхната финансова подкрепа нямаше да разполагаме дори и с отбора в сегашния му вид – български играчи и треньори с изключение на поста “център“, който е проблемен изобщо за родния баскетбол. Трудно е да говорим за амбиции в шампионата преди старта, яснота по темата ще има след изиграването на 2-3 кръга от НБЛ“, добави Варчев.

 

Апел към варненската публика отправи помощник-треньорът Георги Бакалов. “Момчетата тренират с невиждан ентусиазъм, демонстрираха го на моменти и в контролите. Отборът има нужда от подкрепа и за това ми се иска в събота и не само в залата да има повече публика“.  Цените на билетите за сезон 2015/16 остават непроменени – 3 лв. и 1 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Първите срещи “моряците“ ще домакинстват в зала “Христо Борисов“, по-късно ще бъдат водени преговори с ръководството на Двореца на културата и спорта за използването на зала “Конгресна“.

 

Срещата от I кръг на НБЛ Черно море Порт Варна – Рилски спортист е в събота, 10 октомври от 17.00 ч.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Порт Варна, Спас Натов, Симеон Варчев, Георги Бакалов, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи