Участието на четвърта Олимпиада за Луис Скола надхвърля и най-смелите му мечти (видео)


Участието на четвърта Олимпиада за Луис Скола надхвърля и най-смелите му мечти (видео)
(сн. fiba.com)
08-10-2015 22:03

Едва ли на Луис Скола някога ще му омръзне да играе за националния отбор на Аржентина и да покорява връх след връх. От 2002 година насам, когато той помогна на отбора си да стигне до финал на Световното първенство в Индианаполис, Скола е гръбнакът на аржентинския тим.

 

Миналия месец в Мексико Сити, където се проведе първенството на Америките, Скола изведе отбора си до четвърто поредно класиране на Олимпиада, а междувременно бе избран за MVP на шампионата.

 

Аржентина продупчи билета си за Рио де Жанейро с победа със 78-70 над домакина Мексико във финала на континенталното първенство. Скола записа 18 точки и 10 борби в мача и средно по 21.1 точки и 10.1 борби за цялата надпревара. Той игра толкова постоянно и силно, че стана най-добър реализатор в историята на турнира.

 

Ето какво казва той за постоянното си присъствие в националния отбор на родината си: „Това ми дава шанс да работя на най-високо ниво в продължение на осем седмици. По този начин получавам най-добрата възможна подготовка.”

 


 

По време на деня за медии на новия му отбор в НБА Торонто Раптърс към него имаше доста въпроси, свързани с Аржентина и спечелването на първенството на Америките това лято. Ето как отговори той:

 

„Това означава много за мен. Даде ми шанс да играя на Олимпиада догодина, а тя ще е четвърта за мен. Дори не съм мечтал подобно нещо да ми се случи. Да играя с националния отбор е добре за мен физически и психически. Прави ме по-добър играч. Няма друго място, на което да срещнеш подобна конкуренция и съперничество."

 

Скола има незабравими моменти с националния отбор не само когато той е стоял на почетната стълбичка. На световното първенство в Турция през 2010 година той вкара 30 или повече точки в 5 поредни мача. Година по-късно, когато Аржентина бе домакин на първенството на Америките, той вкара 32 точки за победа срещу Бразилия във финала. Тази година пък той наниза 35 точки срещи Канада още във втория ден от шампионата.

 

 

Всички ще очакват нещо специално от него и следващото лято. „Нашият отбор е малко ограничен в момента. Вероятно няма да се борим за медалите, въпреки че нищо не се знае. Шансът да бъда на Олимпиада за четвърти път е нещо, което надхвърля всички мои детски мечти. Това е нещо повече от баскетбол. Не е само шанс да играеш за родината си. Четири Олимпиади са нещо, което носи огромна чест със себе си.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Луис Скола, Аржентина, Рио 2016
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи