Илко Нанев и Любен Пасков играят заедно в Германия


Илко Нанев и Любен Пасков играят заедно в Германия
07-10-2015 21:02

Центърът Илко Нанев е най-ново попълнение на немския БГ Дорстен, в който от този сезон играе и друг българин - Любен Пасков. Отборът се състезава в първа регионална лига в западната част на Германия. Така Нанев става третия българин в това първенство, тъй като и бившият състезател на Черноморец Атанас Пенев се състава там с екипа на Шалке 04 .

 

През миналия сезон Илко игра отново в Германия , където е и неговата съпруга националката Радостина Славова-Нанева. За втора година ще играе за елитния Хернер в първа лига. До момента тимът й е с актив от 2 успеха и 1 поражение.

 

В последния мач на Дорстен загуби драматично от Дюселдорф с 89-92 след тройка в последната секунда на мача. Пасков направи пореден страхотен мач като реализира 18 точки за своя тим, но в началото на четвъртата част излезе за пет фаула и това се оказа фатално за тима му. В първия си мач с екипа на Дорстен Илко се отчете с 5 точки и 4 борби за 13 минути игра.

 

До момента в немското първенство БГ Дорстен заема четвърто място с актив от 4 победи и 2 загуби. В следващия кръг на 10-ти октомври тимът гостува на лидера Мюнстер.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БГ Дорстен, Любен Пасков, Илко Нанев, Радостина Славова - Нанева, Атанас Пенев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи