УС на БФБ намали с 15 лева таксите на комисарите в НБЛ


УС на БФБ намали с 15 лева таксите на комисарите в НБЛ
06-10-2015 18:35

На днешния Управителен съвет на БФБ бе решено таксата на комисарите в НБЛ - мъже да бъде намалена с абсурдните 15 лева, т.е от 135 лева тя ще стане 120 лева. Въвежда се такса за оценители и инструктури, която също ще бъде в размер на 120 лева.

 

След гласуването от отборите стана ясно, че 27 съдии ще обслужват НБЛ – мъже от общо 37 имащи това право. Както стана ясно по-рано, от тази година трима човека ще следят за жребия при съдиите. Това ще бъдат Ангел Иванов, Любомир Амиорков и Чавдар Зехиров. На всеки жребий трябва да присъстват минимум двама от тези членове, както и спортният директор на НБЛ Сандра Велчева. Тегленето ще бъде публично и всеки може да присъства.

 

Освен това бяха приети и следните промени на ДАП на НБЛ:

 1.Чл. 40 т.15 на ДАП на НБЛ приема следната редакция: „Необезпечени условия за водене на компютърна статистика наживо съгласно техническите параметри и изисквания и изпращане на данните за статистиката по електронната поща след повече от един час след края на срещата“.

 

 2.Нова точка 44 в Чл.40 на ДАП както следва: За отсъствие на упълномощен представител на клуб, член на НБЛ на Общо събрание на НБЛ – глоба 250 лв.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи