Първи трофей за Барселона със страхотно включване на Везенков


Първи трофей за Барселона със страхотно включване на Везенков
03-10-2015 21:50

Александър Везенков спечели първи трофей в професионалната си кариера. Това стана, след като неговият Барселона победи домакина Уникаха Малага с 80-62 на финала за Суперкупата на Испания. Каталунците водеха от края на първата част до финалната сирена, като решителният удар бе нанесен именно след две страхотни атаки на нашето момче.

Първата част завърши с поредица от 7 точки за Барса, с което каталунците се откъснаха с толкова напред. Везенков пък влезе на терена за първи път в последната минута на частта, а в 50-та секунда на втората отбеляза и първите си точки с екипа на Барса в официален мач след хубав пробив отдясно. До почивката каталунците поддържаха преднината си, а в третата част на два пъти Уникаха намаляваше до минус три, но и двата пъти Барса отговаряше с тройка. Към края на третата четвърт дойдоха и най-добрите моменти за българина, който първо вкара много хубав кош с обръщане и дърпане назад, а след това добави и тройка. Така преднината на каталунците стана 14 точки, а в оставащото време те нямаха проблеми дори да увеличат разликата.

Везенков започна като резерва и игра общо 23 минути в срещата. В тях нашият завърши с 8 точки и 4 борби, а имаше и една асистенция и една отнета топка.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи