Цветан Иванов: Баскетболът ще ми помогне да уча в САЩ


Цветан Иванов: Баскетболът ще ми помогне да уча в САЩ
30-09-2015 18:01 | bnr.bg

Баскетболистът от школата на видинския клуб Видабаскет Цветан Иванов участва подготвителния лагер на проектонационалния отбор по баскетбол за момчета, родени през 2000/2001 година. Лагерът бе в Благоевград. Главен треньор на кампа е американският специалист Крис Дайъл

Видинският баскетболист е основен състезател от кадетската формация на Видабаскет с треньор Николай Колев. От новата състезателна година ще бъде включен и в юношеския тим, което ще му отвори пътя към представителния отбор на Видин в мъжката A група. Цветан Иванов е част и от училищния баскетболен отбор на ПМГ "Екзарх Антим І", с който тази година под ръководството на Росен Ракаджиев спечели бронзовите медали от Държавните ученически финали по баскетбол при юношите 8-10 клас.

 

Eто какво разказа състезателя за предаване Клуб Спорт на БНР Видин:

"Започнах да тренирам баскетбол преди 6 години. Отначало не бях толкова запален, но с течение на времето ми хареса и започнах да посещавам тренировките редовно. Обичам спортуването, баскетболът ми е любимия спорт. Във Видабаскет съм част от отбора на кадетите до 16 години. Играя на постовете от 1 до 3, т.е. от гард до крило. Любимият ми номер е 12, а любимият ми баскетболист е Блейк Грифин от НБА. Разбрах за поканатата за лагера в Благоевград от треньора ми Николай Колев и много се развълнувах. Там тренирахме 10 дни, два пъти дневно. Много добре ми се отрази този лагер- станах по-дисциплиниран, по-бърз. Казаха, че ще има и други лагери, на които ще отпадат по няколко човека. Другите момчета са доста талантливи, добре се сработихме.

Мечтая да уча в колеж в САЩ и баскетболът може много да ми помогне за това. Там се отпускат стипендии, които обаче се взимат трудно, а един от начините е със спорт."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Цветан Иванов, Видабаскет
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи