Крис Минков: Отборът е нов и всеки от младите трябва да се доказва отначало


Крис Минков: Отборът е нов и всеки от младите трябва да се доказва отначало
(сн. lap.bg)
03-09-2015 22:02

Преди дни българският шампион Лукойл Академик започна подготовката си за новия сезон (вижте ТУК). С тима стартираха 11 състезатели като се очаква по-късно да пристигне хърватинът Желко Шакич. В момента той има ангажимент с националния отбор на Хърватия на Европейското първенство, което стартира на 5-ти септември в събота. Божидар Аврамов също не тренира с отбора, тъй като се възстановява от контузия в Холандия. Ръководството на тима пък продължава да търси играч на поста център.

 

BGbasket.com потърси Крис Минков, който започва петия си сезон с екипа на Лукойл, за да каже какви са очакванията му за новия сезон в НБЛ и участието на тима в турнира на ФИБА. През миналия сезон той се утвърди като основна фигура в отбора и бе с основна заслуга за спечелването на шампионската титла.

 

„Според мен все още е много рано да се каже, че съм се утвърдил в състава. През този сезон отборът е доста променен, може да се каже нов, поради, което, трябва всеки играч, особено по-младите, да се доказват отначало. Най-добрият начин да се утвърдя в състава е със здрава игра в защита.

 

Все още не сме в пълен състав, тъй като Желко Шакич е с националния отбор на Хърватия. Все още нямаме и център, който да е подписал договор. За сега мисля, че се разбираме много добре с чужденците и с новите български попълнения. Надявам се така да бъде и с останалите, които ще се присъединят към отбора по-късно.

 

Турнирът на ФИБА е нов и участват много силни отбори с огромни бюджети и традиции в баскетбола. Нашата група наистина е много тежка, но мисля, че с един добър колектив ще можем да коменсираме слабостите ни и да се борим за преминаване в следващата фаза на турнира.

 

Основната цел, разбира се, е да спечелим нова титла и Купата на страната. Все още не всички отбори са събрали пълните си състави и не съм много наясно с ростерите им, но мисля, че нашият отбор, заедно с този на Рилски спортист и Балкан, ще бъдат малко по-напред от другите. Левски също имат доста добри момчета и не са за подценяване.“ 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Крис Минков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи