Асен Великов за предстоящия сезон с Лукойл Академик


Асен Великов за предстоящия сезон с Лукойл Академик
01-09-2015 17:01 | asportbg.com

Един от най-обичаните спортисти на Варна замина за Правец. Асен Великов бе образът на успеха за феновете на баскетбола в морската столица последните няколко години. Капитанът и лидерът на варненци, за втори път ще облече екипа на Лукойл Академик, като освен за тези два клуба, плевенчанинът е играл за Левски и Рилски спортист.

 

Ето какво сподели Асен Великов в специално интервю за сайта aSportbg.com след първата му тренировка в Правец :

 

- Асене, здравей! След успешен сезон с Черно море Порт Варна (спечелена Купа на България и трето място в първенството) напускаш Варна. Какво те накара да вземеш такова решение?

- Бях започнал подготовка във Варна, когато получих покана от Лукойл. Преди да взема решението за трансфера, разговарях с ръководителите на клуба, обсъдихме всичко и след това реших да премина в Лукойл. Мога да кажа, че решението беше трудно, но след като го дискутирахме, реших, че на този етап, това е най-правилното за мен.

 

- Какви са очакванията ти за този сезон?

- Надявам се преди всичко да сме здрави и да няма контузии. Разбира се, амбициите на Лукойл винаги са били големи, но сега е твърде рано да се правят прогнози и очаквания. Аз лично искам да станем носители на Купата и шампиони, заедно с добро представяне в Европа.

 


 

- Вече започна подготовка в Правец, ще играеш с Божо Аврамов и Ники Колев – момчета от варненската школа. Жоро Давидов и Тодор Стойков също са в щаба на клуба. Как се чувсташ с толкова много варненци далеч от морето?

- Чувствам се добре, познаваме се от много време и сме работили заедно. Сигурен съм, че всеки ще даде максимума от себе си, за да се представим по най- добрия начин. Ние сме професионалисти и няма значение къде се намираме, винаги трябва да даваме най-доброто от себе си.

 

- Лукойл за поредна година прави сериозна селекция – освен теб в клуба бяха привлечени Чад Тимбърлейк и Бранислав Ратковица привлечени от германската Бундеслига, Павлин Иванов и Божо Аврамов. Виждаш ли отбора с пробив в Европа, въпреки тежкия жребии (б.а. Лукойл ще играе с Калев Талин (Естония), Енисей Красноярск (Русия) и Макаби Ришон Ле Цион (Израел) в турнира на ФИБА Европа)?

 

- Разбира се, че вярвам, защото, ако нямаме вяра във възможностите си, няма смисъл да започваме.  Ще е много трудно, защото това са добри отбори и доказани имена, но ние също имаме своите шансове и вярвам, че с доста тренировки и усилия можем да изненадаме всеки от тях.

 


 

- От няколко години се подготвяш индивидуално с Белчо Христов. Разкажи ни малко повече за него и начинът ви на работа.

- Всичко стана много случайно, но се радвам и съм благодарен, че се запознах с Белчо и имам възможността да работя с него. Той е невероятен специалист и човек. Всяка среща с него е повече от полезна и съм благодарен за труда, който той полага. Белчо ми помага във всичко и най- хубавото е, че усещам ползите от неговия труд върху тялото си и спортната ми форма.

 

- Смяташ ли, че такъв тип треньори са нужни в професионалните отбори?

- Разбира се! Това са хора, които са се изучавали доста време и познанията им биха били доста полезни на всеки, без значение дали се занимаваш професионално или за хоби. В Европа всеки отбор има такива хора, надявам се и в България скоро да е така.

 

- Това лято беше на пътуване в САЩ. Успя ли да се докоснеш до баскетбола там?

- Нямах тази възможност. През лятото всеки почива или се подготвя индивидуално. Там прекарах доста време с любимите ми хора и за мен беше едно невероятно лято, въпреки,че не успях.

 

- Наскоро великият Тити Папазов се отказа от треньорската кариера. Ти си работил известно време с него. Какво е оставил той след 17 години като треньор?

- Със сигурност е оставил доста, но не съм аз човека, който трябва да дава оценка на него. Постигнал е доста успехи през тези години и мисля, че те сами говорят за неговото представяне. Пожелавам му да постига още много успехи и занапред в новата му длъжност.

 

- Последен въпрос – ще се върнеш ли отново в Черно море?

- Разбира се! Винаги съм бил щастлив в Черно море и няма причина да не искам да се върна. Ако след време клубът ме покани, ще се радвам да се върна.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Асен Великов, Лукойл Академик, Белчо Христов, Черно море Порт Варна
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи