Тити Папазов: Най-добрата школа за нас се казва Балканска лига


Тити Папазов: Най-добрата школа за нас се казва Балканска лига
28-08-2015 15:20

От новия сезон Константин Папазов няма да работи като старши треньор, а ще заема ръководна длъжност в новия клуб Левски 2014. Днес стана ясно, че той ще бъде част и от Балканската лига и по този повод Тити даде интервю пред официалния сайт на надпреварата:

 

"За мен е напълно нормално и естествено участието на Левски 2014 в този турнир и отборът, с който разполагаме и това, което имаме като цели пред нас, категорично отговарят на това ние да бъдем част от него. Той гарантира висок брой срещи, а аз силно се надявам, че имаме сили да играем до края, независимо че има ярко изразен фаворит като Сигал Прищина. Аз съм убеден, че за израстването на нашите играчи участието ни в Балканската лига е добро.

 

Не е тайна, че винаги Балканската лига е била много открита към всеки един отбор, а в същото време и Левски 2014 като име също носи интерес към лигата. Новата система дава добра възможност за доста мачове. Нито за момент не съм се замислял да не сме част от надпреварата и мога само да бъда благодарен на ръководството на Балканската лига в лицето на Асен Христов и целия екип около него, които ни подкрепиха и ни подадоха ръка в момент, когато имаме най-много нужда от тях.

 

Убеден съм, че за младите играчи това ще бъде предизвикателство. Да, не е лесно и има доста пътувания. Ще влезем в режим сряда-събота, но това е и причината да бъдем в по-широк състав, да сме 16 състезатели и да може винаги да има и млади играчи сред 12-те за дадения мач. Убеден съм, че категорично за нас това бе най-доброто решение. Имахме предложение да играем в новия турнир на ФИБА, но смятам, че за нашият отбор, за потенциала, с който разполагаме и за младите, най-добрата школа за нас се казва Балканска лига.

 

Смятам, че Сигал Прищина е доста силен отбор. Безспорно косовският баскетбол доста напредна, така че мога да включа и Пея. Познавайки качествата на Любо Минчев и амбициите на Васил Кифев, видях и състава, то Берое не само ще участва, но ще има и сериозни цели. Смятам, че това са четирите отбора, които имат най-сериозен потенциал. В същото време не подценявам и за миг отборите от Черна гора и Македония, които са представители на бивша Югославия и, въпреки че играят с по-млади играчи, винаги са били доста сериозни съперници.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЕВРОХОЛД Балканска лига, Левски 2014
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи