Академик Пловдив отново в елита след 18 години, гони достойно представяне


Академик Пловдив отново в елита след 18 години, гони достойно представяне
26-08-2015 10:06 | plovdivlive.com

Мъжкият отбор на Академик Пловдив се връща в баскетболния елит след 18 години пауза. Това съобщи вчера пред журналисти президентът на пловдивския клуб Васил Влачев. От новия сезон отборът ще играе в Националната баскетболна лига. Това става благодарение на усилията на цялото ръководство, на клубния спонсор "Бултекс 99" и на Тити Папазов. Последният е лобирал пред Българската федерация по баскетбол и пред община Пловдив да помогнат на клуба. 

От новия сезон името на тима ще бъде Академик Бултекс 99. За старши треньор на отбора е назначен амбициозният сръбски специалист Зоран Топич. Той води от своята родина трима баскетболисти - Петър Ламбич, Марко Чирович и Никола Станоевич. Останалите състезатели са от школата на клуба и от Пловдивския регион. Те са Костадин Маршавелски, Мартин Пенев, Илиян Ставрев, Стоян Грънчарски, Планимир Дафинов, Васил Бачев, Милен Захариев и Васил Михайлов. Има вариант в тима да бъдат привлечени още две нови попълнения. 

Амбицията на Академик Бултекс 99 при завръщането му в елита е да се представи достойно в компанията на силните си съперници. Новият член на Националната баскетболна лига води преговори с ръководството на залата на Пловдивския университет и на зала "Строител", която в момента се модернизира, да играе там домакинските си срещи. Мачове може да се играят и в новостроящата се зала в Перущица. Обмисля се вариант Академик (Пд) да приеме в новата спортна зала "Колодрума" най-силните български отбори. В случай, че модернизацията на зала "Строител" приключи в края на септември, пловдивският тим смята да организира в нея турнир с участието на Левски (Сф), Берое и още един отбор. Академиците ще проведат предсезонната си подготовка в Пловдив, като ще изиграят до 7 контролни срещи. Обмисля се лагер в Златоград.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Пловдив
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи