Кадети и кадетки ще играят на по две петици


Кадети и кадетки ще играят на по две петици
25-08-2015 16:59

Промени ще има в правилника за мачовете при кадети и кадетки от новия сезон на първенствата за подрастващи у нас. Това реши на днешното си заседание УС на БФБ, след като разгледа предложенията за Наредби. 

Основната промяна е в това, че отборите ще трябва задължително да играят на две петици през първото полувреме, както е в момента при 14-годишните. След това през второто полувреме ще се играе на сборни петици и така един състезател ще може да играе максимум 30 минути в даден двубой. Целта е да няма такива, които записват по 40 в мачовете, тъй като няма такива тенденции в европейския баскетбол.

Промени бяха направени и при 14-годишните. Там вече отборите няма да имат право да играят на заслон/контразаслон и в същото време да пазят зонова защита.

Домакините на финалните първенства пък вече ще бъдат обсъждани и решавани от УС на федерацията, а не от спортно-техническата комисия, както бе досега. 

Има предложение да има финален турнир на една от възрастите през септември месец. Това е, за да се избегне съвпадение с изпити и матури при по-малките. Тепърва обаче предстои да се изработи такъв вариант и да се разгледа на следващото заседание на управата.

 

Реши се също така и съдийските такси да бъдат увеличени с 5 лева.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи