Дунав 8806 запазва още пет баскетболистки


Дунав 8806 запазва още пет баскетболистки
23-08-2015 13:00

След преподписването на договорите на капитана на отбора Зорница Костова и Радостина Димитрова, Дунав 8806 запази още 5 баскетболистки от шампионското си ядро през последните години.

 

Така и през сезон 2015/2016 част от русенския отбор ще са Цветомира Шаренкапова, Виолина Кочева, Маргарита Илиева, Деляна Коева и Любомира Тодорова.

 

"Любовта към тази велика игра, феновете на отбора и приятелите, които имам в Русе ме оставиха в Дунав 8806", сподели Илиева, която подкрепи и футболния тим, носещ името на голямата европейска река в дербито в с "Поморие", изкачило "драконите" на първото място в Б група.

 

"Дунав 8806 е отборът, в който започна моето развитие и където за първи път се докоснах до голямата игра, именно благодарение на Георги Божков. Като мой роден град Русе е мястото, където се чувствам най-добре, а и да не изключим страхотните хора, които живеят тук и ни подкрепят безрезервно. Мисля, че в Дунав мога да се усъвършенствам като играч", коментира Тодорова.

 

"Искам да играя баскетбол и да се развивам и мисля, че в България няма по-добър отбор, който може да предложи това. Хората в Русе, които са били до мен винаги и са ми помагали да чувствам града като свой и да чувствам, че в тяхно лице имам семейство, също са от голям плюс", категорична бе Кочева.

 

"Щастлива съм, че оставам в Русе и през следващия сезон. Дунав се превърна в моя баскетболен дом. Винаги е приятно да се играе в такава добра атмосфера, където ръководството, отборът и феновете са едно цяло", заяви Шаренкапова.

 

Баскетболистките добавиха, че очакват труден сезон, по време на който обаче са готови да дадат всичко от себе си, за да радват русенската публика с добра игра и победи в Европа и у нас.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дунав 8806
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи