От една орбита в друга - позорно изгоненият от волейбола Августинов поиска баскетбола


От една орбита в друга - позорно изгоненият от волейбола Августинов поиска баскетбола
Августинов лъже по News 7
19-08-2015 16:00 | BGbasket.com

В баскетболните среди Стефан Августинов е известен с това, че организира Мача на звездите. Самият той демонстрира собственическо чувство относно тази демонстрационна баскетболна проява, имаща за принципна цел повишаване на интереса и любовта към баскетбола у българските фенове. Същевременно обаче, Августинов почти не се появяваше по баскетболните зали, тъй като до скоро работеше "усърдно" за маркетинговото развитие на българския волейбол. Излиза обаче, че след този даден период от време (който изненадващо продължи твърде дълго) шефовете на волейболната федерация са разкрили „способностите“ на г-н Августинов и са решили категорично да се откажат от неговите услуги. Из кабинетите на българската волейболна федерация се говори, че дори са готови да му платят, за да не се налага да го срещат повече.

 

Ще ви припомним, че г-н Августинов бе главен организатор на жребия за Европейското първенство, което ще се проведе в България и Италия. Тези от вас, които на са го гледали, със сигурност са чули или чели за няколкото гафа, които се случиха по време на церемонията в иначе прекрасната сграда на Народния театър "Иван Вазов" в София. Единият пример, който ще ви дадем е, че по време на церемонията над сцената стоеше надпис с две грешки - "2015 European volleyball championships man", като беше написано "man" вместо "men", както и "championships" в множествено число. За „блестящата и гениална“ поява на урните с имената на участниците в европейското първенство ще оставим да говори видеото. Видео, което няма как да покаже срама, който родната федерация обра пред целия свят, благодарение на „великия и гениален“ организатор на спортни прояви Стефан Августинов.

 

Самото видео и за всичко останало можете да гледате отново материала на Господари на ефира ТУК.

 

Е, след като от волейбола се отказаха от г-н Августинов, той явно е решил да опита да навлезе по-сериозно в баскетбола, като шефове от този спорт се чудят как изобщо някой сред баскетболните хора му обръща внимание.

 

По информация на BGbasket.com Стефан Августинов е предложил да вземе маркетинговите права на НБЛ за срок от 7 години. Дотук добре. Всеизвестен факт е, че маркетингът на нашия баскетбол е слаб и има нужда от подобрение. Но в същото време е редно и да си зададем няколко въпроса. Такъв срок изглежда прекалено дълъг при все, че няма никаква гаранция за намирането на спонсори, а и репутацията на въпросния господин не е от най-добрите. Ние поне не сме чували за такива дълги договори, дори сделките за ТВ правата в големите футболни първенства не са за такъв дълъг период. Ние в BGbasket.com сме ви разказвали за историите на г-н Августинов и неща, които той е обещавал и след това не е изпълнявал и можете да си ги припомните ТУК и ТУК. Да, Денис Родман наистина дойде в София и влезе в едно ТВ шоу, където се напи и чупеше инвентара, като това май не беше добра реклама на този спорт у нас. Отделно той се успа за среща със Стефка Костадинова, а на самия мач седеше в един фотьойл и дишаше тежко. След това г-н Августинов ни обеща да докара имена като Алън Айвърсън, Джейсън Уилямс, Мъгси Богс и други, но познайте ...никой от тях не се появи, а едва ли и бяха чували, че има шанс да дойдат. Отделно имаше идея и за камп за деца, за който дори се събираха пари. Е...такъв камп нямаше, а изводите оставяме за вас. 

 

Та питаме се ние - редно ли е да се позволява на такъв човек да разполага с правата на НБЛ и то за такъв срок? Редно ли е да даваме възможност на човек, който се представя за PR на Министъра на младежта и спорта - Красен Кралев, без последния да знае за това, да се изявява по този начин и да представлява любимата ни игра? Редно ли е Августинов да използва приятелството си с Тити Папазов и Тодор Стойков до такава степен, че да иска да узурпира българския баскетбол, след като тотално се компрометира във волейбола? Наскоро в една медия излезе и информация, че сайтът на Европейското първенство не работи 58 дни преди началото му. Регистрант на този сайт е именно Стефан Августинов, поне според същата тази медия. В момента - няколко дни по-късно, сайтът функционира, а самият Августинов се е свързал с медията, която публикува материала, за да информира, че няма общо с официалната страница и организация на първенството, въпреки че неговото име стои там...

 

Това е накратко лицето, което иска да вземе маркетинговите права на НБЛ за срок от 7!!! години. Надяваме се отговорните фактори да си припомнят кой е той (ако случайно са забравили) и да вземат правилното решение в случая.

 

Предложението на Августинов първо ще бъде разгледано на Общо събрание на НБЛ. При положение, че клубовете решат да му дадат или да му продадат правата, то след това такова решение трябва да бъде одобрено и от УС на баскетболната ни федерация.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи