Тодор Стойков: С този жребий ще видим действителността за това къде е българският баскетбол


Тодор Стойков: С този жребий ще видим действителността за това къде е българският баскетбол
(сн. lap.bg)
04-08-2015 22:09

Днес бе изтеглен жребият за новия турнир на ФИБА Европа, в който ще участват 56 отбора. Те са разпределени в две конференции на географски принцип, а всяка от тях е разделена на 7 групи по 4 отбора. Два български отбора ще вземат участие в турнира – Лукойл Академик и Рилски спортисти. Българският Шампион Лукойл Академик се падна в група H с отборите на Калев Талин (Естония), Енисей Красноярск (Русия) и Макаби Ришон Ле Цион (Израел).


BGbasket.com се свърза със спортния директор на тима Тодор Стойков, за да види какво мисли той за жребия на Лукойл Академик. Ето какво каза той:

 

„Лош е жребият, но ще се борим.  Целите са ясни винаги - да достигнем колкото може по-напред в турнира. Трябва да се види действителността за това къде е българският баскетбол. Паднахме се в трета по сила урна в третия по сила турнир. Там е българският баскетбол. Това е. Ще се види къде сме. Играли сме и с по-силни и с по-слаби отбори, но ще се борим, каквото стане. Няма да се предадем. „


Спортния директор на тимът от Правец заяви още, че до 1 септември ще бъде ясна селекцията на отбора, когато ще започне и подготовката на тима за новия сезон. Първият мач на „студентите” в евротурнира е гостуване на Енисей на 28-и октомври тази година. Първото домакиство на тима пък е на 4-и ноември срещу Калев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Тодор Стойков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи