Adidas предлага $200 млн. на Хардън


Adidas предлага $200 млн. на Хардън
(сн. USAToday)
04-08-2015 18:07

След като се отказа от опита да удължи договора си с НБА за официалната екипировка на отборите, давайки възможност на Nike да поеме щафетата от сезон 2016/2017 на цена от 1 милиард, Adidas опитва да направи една от най-големите звезди на НБА Джеймс Хардън свое рекламно лице.

 

Компанията е предложила $200 млн. на Хардън за срок от 13 години. Досега той беше рекламно лице на Nike, но договорът му изтече и компания, на която той бе рекламно лице досега, има време до края на следващата седмица да обори залога на Adidas. Ако сделката се осъществи, Хардън може да спечели повече пари от нея, отколкото от заплатата си в Хюстън. Той подписа договор за $80 млн. през 2012 година до края на сезон 2017/2018.

 

Хардън има късметът повечето от големите звезди на лигата да са обвързани с договори със спортни марки и да бъде голямото свободно име на пазара в момента. Така той има възможност да спечели наистина много пари от новия си договор.

 

Причините за огромното предложение на Adidas към Хардън обаче не са случайни. Той има връзка с Клои Кардашиян, а нейната сестра Ким е женена за рапъра Кание Уест, който премести линията си Yeezy от Nike към Adidas миналата година. Също така Хардън може да бъде полезен и за международния пазар, благодарение на популярността на Хюстън Рокетс в Китай, заради Яо Мин.

 

Ако все пак Nike реши да се бори за подписа на Хардън, това ще бъде второ поредно лято, в което компанията ще трябва да отдели огромна сума за договор с баскетболист. Миналата година Nike преподписа с Кевин Дюрант за $300 млн., след като трябваше да задмине предложението на Under Armour от $285 млн.

 

Каквото и да избере Джеймс Хардън обаче, почти е сигурно, че съвсем скоро той ще има собствен модел баскетболни обувки. Скоро ще разберем и чие лого ще бъде върху тях.

 

Междувременно, можете да разгледате какви актуални модели на Adidas и Nike, както и още много спортни марки, предлага нашият онлайн магазин SportForMe.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Джеймс Хардън
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи