Отбор Свят победи Африка в исторически първи мач със звездите на НБА (видео)


Отбор Свят победи Африка в исторически първи мач със звездите на НБА (видео)
(сн. AP)
02-08-2015 10:20

Бивши и настоящите звезди на НБА показаха невероятно шоу в първия демонстративен мач между играчи от Африка и Света. Смесеният отбор, воден от Крис Пол, обаче, се оказа по-силен и победи със 101-97 след по-силна серия в последните минути. Целта на двубоя обаче бе забавление и шоу.

 

Демонстративният мач ще остане в историята, тъй като за първи път звезди от такъв ранг играха баскетбол в Африка.  На терена се появиха дори и легендите Хакийм Олайджуон и Дикембе Мутомбо, които оставиха костюмите настрана и се включиха в мача. Приходите от двубоя ще отидат за благотворителност на деца в нужда от Южна Африка, както и за фондацията Нелсън Мандела.

 

 

След спокойна първа част, през втората двубоят стана далеч по-оспорван. В третата част капитанът Крис Пол реши да вземе нещата в свои ръце и наниза бързо три тройки. След него Джеф Грийн и Еван Търнър също се включиха силно и след серия 14-0 в последните минути Отбор Свят взе успеха на чужда земя. Двубоят бе изпълнен с много положителни емоции и атрактивни изпълнения. Имаше изненади и за публиката като по време на таймаутите се изпълняваха танци от мажоретките и талисманите на всички отбори в НБА.

 

Брадли Бийл бе най-резултатен за успеха с 18 точки, докато Крис Пол отбеляза 12. За тимът от Африка Янис Андетокумбо , който е с родители от Нигерия, наниза 22 точки, а Луол Денг , който е роден в Южен Судан се отчете с 20 точки.

Като дете аз исках да играя баскетбол и никога не съм имал възможност да се срещна с играчите от НБА.“, заяви Денг. „Сега не мога да опиша колко страхотно е чувството да се върна тук и да играя за Африка.“


Други, които бяха в състава на африканците бяха Ал-Фарук Амину ( с родители от Нигерия), Никола Батум (родител от Камерун), Бисмак Бийомбо (Демократична Република Конго), Борис Диау (родител от Сенегал), Горджи Дженг (Сенегал), Фестъс Езийли (Нигерия), Серж Ибака (Конго) и Люк Мба а Муте (Камерун). Техен треньор бе 5-кратният шампион в НБА Грег Попович. 

 

 

Отборът на Света бе воден от звездата на ЛА Клипърс Крис Пол, а останалите в състава бяха Брадли Бийл, Кенет Фарийд, Марк Гасол, Пау Гасол, Джеф Грийн, Маркъс Смарт, Еван Търнър и Никола Вучевич.

 

 „Това беше невероятни изживане. Много съм горд, че мога да представя нашия континент.“  заяви Борис Диау.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи