Без български отбори в Еврокъп и Евролигата


Без български отбори в Еврокъп и Евролигата
30-06-2015 11:54

Ръководството на Евролигата и Еврокъп обяви списъците с предложени отбори за участие в двата турнира през сезон 2015/2016. Докато за Евролигата е нормално да няма български отбор, тази година не можем да открием името на такъв и сред 36-те тима, които са предложени за Еврокъп.

 

Първата стъпка към новия сезон ще бъде жребият за турнирите, който ще бъде теглен на 9и юли в Барселона. На него 36-те участници в Еврокъп ще бъдат разпределени в 6 групи от по 6, а 24-те за Евролигата – в 4 групи от по 6 тима.

 

За българските отбори остава евентуално участие в ЕвроЧалъндж, чието бъдеще е неясно и ЕВРОХОЛД Балканска лига, където неизменно има български участници. Миналия сезон Лукойл Академик игра в ЕвроЧалъндж, а Рилски спортист – в ЕВРОХОЛД Балканска лига, в която стигна до финала. Левски пък беше част от Адриатическата лига, но като последен в класирането, няма право на участие през следващия сезон. „Сините” щяха да участват в квалификации за Евролигата и да участват в Еврокъп, но финансовите им проблеми попречиха на тези планове.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига, Еврокъп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи