Европа ще има нов шампион при жените (видео)


Европа ще има нов шампион при жените (видео)
(сн.fibaeurope.com)
27-06-2015 11:12

Европа със сигурност ще има нов шампион при жените след отпадането на Испания на полуфинала. Вчера „Ла Фурия изпусна Франция с 58-62 в драматичен двубой в Букурещ и се прости с участието си на финала. Това бе първа загуба за испанките на шампионата, но той ги лиши от финал. Там петлите ще срещнат Сърбия, а испанките ще се изправят срещу Беларус в битката за бронза на Евробаскет 2015.

 

Франция започна силно полуфиналния двубой със 7-0, но испанките бързо се събудиха. Те успяха да обърнат в началото на втората част, а след няколко смени на водачеството те излязоха с две преднина на почивката.  Мачът продължи  оспорвано и през второто полувреме и бе белязан от доста обрати и изравняване на резултата. В третата част за първи път Франция поведе със 7 при 46-39. Испанките обаче, не позволиха това да продължи дълго. Минута и половина преди края Франция отново вдигна аванс и до края задържа успеха.

 

Французойките показаха доста по-добър процент на стрелба от средно разстояние – 19/35 (54%) срещу 20/47 (42.55%) за Испания. Сандрин Груда направи пореден страхотен мач с дабъл-дабъл от 16 точки и 12 борби, а Селин Дюмер добави 10 за успеха.

 

За еврошампиона Испания Алба Торенс бе най-резултатна с 13 точки, а 10 отбеляза Марта Шаргай

 

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФРАНЦИЯ - ИСПАНИЯ


ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ НА ЕВРОБАСКЕТ 2015

 

ПРОГРАМА ЗА ФИНАЛА НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 - ЖЕНИ


ПРОГРАМА ЗА МАЧА 3/4 МЯСТО НА ЕВРОБАСКЕТ 2015 - ЖЕНИ


 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2015 - жени, Испания, Франция
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи