Жени (20) и девойки (18) отпътуваха за контроли в Румъния


Жени (20) и девойки (18) отпътуваха за контроли в Румъния
Борислава Христова (сн. БФБ)
26-06-2015 15:59

Националните отбори на България за жени (20) и девойки (18) заминаха по-рано днес за Румъния, където ще изиграят по три срещи със северните ни съседи. Дечо Коешинов води момичетата заедно с помощниците си Александър Апостолов и Александър Алексиев, като за по-големите това ще са последни проверки преди Европейското първенство в Черна гора, което започва на 2 юли.

Нашите ще срещнат Румъния в три поредни дни - събота, неделя и понеделник, след което момичетата ще се завърнат в родината. Там ще има по два мача, като едните ще са между жените (20), а другите между девойките (18). Впоследствие по-голяма част от състезателките ще заминат за Черна гора, където на 2 юли започваме срещу отбора на Швеция на първенството за 20-годишни. В състава ще има и доста момичета от 18-годишните, а останалите ще продължат подготовка у нас.

Притесненията на Коешинов са свързани със здравословното състояние на Борислава Христова. Тя се оплаква от проблеми в бедрото и на два пъти й бе правен ядрено-магнитен резонанс, който не е показал нищо. Въпреки това Христова изпитва болки и засега няма да играе, поне в контролите. Пред BGbasket.com Коешинов каза, че гардът ще пътува за шампионата в Черна гора и на място ще се преценява дали ще може да играе.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (девойки 18), България (жени 20)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи