Кристиян Ставрев подписа с университет от първа дивизия на NCAA


Кристиян Ставрев подписа с университет от първа дивизия на NCAA
22-06-2015 11:52 | Иван Вълчанов

Кристиян Ставрев ще играе в най-високата дивизия на NCAA от новия сезон и след страхотния сезон във Великобритания ще сбъдне мечтата си да играе отвъд океана. Той потвърди за BGbasket.com, че е подписал с Weber State University.

 

Преди известно време Ставрев подписа договор за две години и пълна стипендия с Gillette Junior College, който играе в по-ниска дивизия. Договорът обаче му дава право да отиде в университет, играещ на по-високо ниво. Новият договор на баскетболиста е за един сезон, тъй като в NCAA се подписва година за година.

 

Треньор на Weber State е Ранди Рейх, от когото Кристиян Ставрев има много добри впечатления. Баскетболистът ще замине за САЩ в края на август, за да се присъедини към новия си отбор. В момента той се готви с националния отбор за младежи до 20 години за Европейското първенство, дивизия А в Италия следващия месец.

 

В първа дивизия на колежанското първенство играе и друг българин – Георги Фунтаров, който е част от Калифорния Дейвис.

 

През изминалия сезон Ставрев стана шампион на Великобритания със своя Майърскох Колидж, след като беше най-силен във финалния мач. Той попадна и в състава на мъжкия отбор Манчестър Джайънтс, който играе в елитното първенство на страната.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Кристиян Ставрев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи